Hesabım
    Streaming Platformu Quibi Tamamen Kapandı

    Quibi, kapanışını gerçekleştirdi.

    Yepyeni bir formla izleyici karşısına çıkan streaming platformu Quibi geçtiğimiz aylarda bir açıklama yaparak iflaslarını duyurmuşlardı. Bu yeni form, izleyici üzerinde olumlu etki yaratmamıştı. Platform satışa çıkarılmış ve alıcısı bekleniyordu. Tüm bu uğraşlar bir sonuç vermedi, Quibi kapanışını yaptı.

    Jeffrey Katzenberg ve Meg Whitman'ın kurucusu olduğu Quibi streaming platformunun Twitter, Instagram ve Facebook hesapları geçtiğimiz günlerde gizliye alındı. Ardından da içerikler tamamen silindi. 500,000 aboneye sahip olan platform, 8 ay boyunca izleyicilere hizmet vermişti. Nisan 2020'de açılışını yapan Quibi, tamamen kapanışını yaptı. Kapatılmasından öncesinde son birkaç aydır platform, Apple, WarnerMedia ve Facebook gibi önemli şirketlere satılmaya çalışıldı. Ancak Quibi'nin içeriğinde bulunan çoğu programın haklarına zaten sahip olmaması, satışı engelledi.

    Ayrıca interaktif video içerik şirketi Eko, Quibi'nin kapanışının ardından geriye kalan 100 milyon dolarlık zararla yüzleşiyor. Quibi, Eko'dan gelen iddiaları reddetmeye devam ediyor. Kurucu isim Jeffrey Katzenberg'in bu başarısız sürecin ardından sektörden uzun süre ayrı kalma kararı aldığı biliniyor. Quibi, Katzenberg'ün ellerindeyken çok büyük beklentilerle yayın hayatına başlamış ve çok hızlı bir şekilde iflas etmişti.

    Platformda Dummy, The Most Dangerous Game, The Stranger, The Fugitive, #FreeRayShawn gibi yapımlar bulunuyordu. Idris ElbaLaurence FishburneChristoph WaltzKevin HartQueen LatifahSteven SoderberghSam Raimi ve Catherine Hardwicke gibi onlarca isim Quibi'nin 5 ile 10 dakika arasında değişen içeriklerine imza attı. Ancak içeriklerin sürelerinin çok kısa olması genel olarak izleyiciler için büyük sorun anlamına geliyordu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top