Hesabım
    Netflix, İstanbul'da Ofis Açma Kararı Aldı!

    Netflix'ten önemli karar!

    Her geçen yıl büyük bir hızla Türkiye'deki abonelik sayısını artırmayı başaran Netflix, Türkiye'de ofis açıyor. Netflix'in CEO'su Reed Hasting, ayrıca özel bir paylaşımda bulunarak dijital streaming platformunun ülkemizde ne kadar kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı. Netflix'in ofis açma kararına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan da bir yorum geldi.

    Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de karantina dönemi çerçevesinde büyük oranda kullanıcı sayısını artıran streaming platformu Netflix'in İstanbul'da ofis açma kararı ses getirdi. RTÜK, geçtiğimiz yıl içerisinde getirdiği yeni yasayla birlikte lisans almadan internet yayıncılığı yapan her platformu kapatma kararı almıştı. Netflix, lisans alan ilk platformlardan olmuştu. Şimdi ise 3 milyon abone hesabı ve buna bağlı olarak 10 milyon kullanıcısı olduğu söylenen Netflix, İstanbul'a ofis açıyor.

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bu konuda şu sözleri sarf etti: "Özellikle son on beş yılda büyük gelişim yaşayan sinema ve dizi sektörümüz, ekonomik büyüklüğünün yanı sıra tanıtım ve kültür diplomasisinin önemli araçlarından birisi haline gelmiştir.Bu anlamda Netflix gibi global bir şirketin ülkemizde ofis açma kararını memnuniyetle karşılıyorum. Türkiye’de üretilen dizi ve filmlerin 190 ülkede izlenebilir olmasının sektörümüzü uluslararası alanda daha görünür kılacağını ve film turizminin geliştirilmesine katkı sağlayacağını düşünmekteyim."

    Netflix'in Türkiye için ürettiği içerikler ya da haklarını devraldığı içerikler dünyanın birçok ülkesinde sevilerek izleniyor. Atiye, Hakan Muhafız, Aşk101 ve Bir Başkadır gibi orijinal yapımların yanı sıra Masum gibi başka platformlardan aktarılan Türk dizileri de dünyadaki izleyicileriyle buluşuyor. ABD, Arjantin, Avustralya, Birleşik Krallık, Brezilya, Fransa, Hindistan, İspanya, İtalya, Kanada, Kolombiya, Meksika, Polonya, Suudi Arabistan, Şili gibi ülkeler, Türk yapımlarının izlenmesini büyük oranda artırıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top