Hesabım
    Lily Collins, Mank'teki Karakteri Hakkında Bilgi Sahibi Olamamış

    Lily Collins, bugün gösterime giren Mank hakkında konuştu.

    Yurttaş Kane'in senaryosunu kaleme alan Herman J. Mankiewicz'i odağına alan David Fincher imzalı Mank filmi bugün Netflix'teki yerini aldı. İddialı bir açılış yapan Mank'in adı, Akademi Ödülleri ile bolca anılıyor. Filmin oyuncularından Lily Collins, Mank hakkında konuştu. Oyuncunun söylediklerine göre Collins, Mank çekimlerine başlanmasından önce karakteriyle ilgili çok az şey biliyordu. 

    Lily Collins'in Mank'te hayat verdiği Rita Alexander, Herman J. Mankiewicz'in sekreteri olarak filmde konumlanıyor. Neredeyse her karakter hakkında bolca bilgi sahibi olmamıza karşın. Rita hakkında elimizde pek bilgi bulunmuyordu. Bunun nedeni, kadının akibetinin gerçekten de bilinmemesi. Ama Mank'te Rita Alexander, film için anahtar bir rolde bulunuyor. Lily Collins, karakteri hakkında şu sözleri sarf etti: "Malesef ki Rita üzerinde yapılan çok az araştırma vardı. Birkaç fotoğraf ve tanıtıcı yazı vardı, ama dönemin İngiltere ve Amerika'da yaşayan kadınları üzerine yapılan araştırmalara, David Fincher ve Gary Oldman ile yaptığımız konuşmalara, aralarındaki bağa mecazi olarak güvendim. Çünkü hikayenin bütününde ve karakter olarak Rita çok şey ifade ediyordu. Ama gerçekten Mank'in alkolik olma, kendine güvenini kaybetme ve sonucunda filmi yaratma yolculuğunda Rita'nın hikayeye kattıkları çok kritikti."

    Mank, Herman J. Mankiewicz'in alkol batağına saplandığı ve geçirdiği trafik kazasının ardından bacağından yaralanarak kötü zamanlar geçirdiği esnada yazdığı yüzlerce senaryodan biri olan Citizen Kane'nin hayata geçiş hikayesini izleyici ile buluşturmaya başladı. Mank'ta Mankiewicz'e hayat veren isim, Darkest Hour ile Oscar Ödülü'nün sahibi olan Gary Oldman olurken, Amanda Seyfried ise aktris Marion Davies'i canlandırıyor. Tuppence Middleton'ı ise Herman'ın eşi Sara Mankiewicz olarak izleyeceğiz. The Souvenir'in yıldız oyuncusu Tom Burke Orson Welles'e; Charles Dance ise iyi şöhreti olmayan gazete patronu William Randolph Hearst'e hayat veriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top