Hesabım
    George Lucas, Star Wars'u Doğru Zamanda Devrettiğini Söylüyor

    George Lucas'ın, Disney ve Star Wars açıklaması paylaşıldı

    George Lucas, uzun süredir LucasFilm'in ürettiği hiçbir Star Wars yapımı üzerinde yaratıcılık haklarına sahip değil. Bu durum Star Wars dünyasını zaman zaman olumsuz bir şekilde etkiledi. Ancak olumluluklarının olduğu da inkar edilemez. Lucas'ın 2012'den bugüne tam olarak sahibi olmamasıyla ilgili sözleri, Paul Duncan'ın yazarı olduğu kitapta kullanılan arşivde yer alıyordu.

    Star Wars evreninin yaratıcı ismi George Lucas, 2012 yılından bugüne işinin başında değil. 2012'nin Ekim ayında LucasFilm, Disney'e satıldı ve o günden beri evren başkalarının ellerinde. Son olarak LucasFilm'in başına Kathleen Kennedy getirildi ve çoğu şey yokuş aşağı yuvarlandı. The Force AwakensThe Last Jedi ve The Rise of Skywalker'dan oluşan son üçleme ile elde edilen başarısızlığın ardından Kathleen Kennedy'nin emekliye ayrılacağı dahi söylendi. Dedikodulara göre yerine Jon Favreau gelecekti. Şimdilik bu konuda pek bir bilgi bulunmuyor ve LucasFilm'in sinema dünyasında bir mola verdiği biliniyor.

    George Lucas ise yıllar önce LucasFilm'in haklarını Disney'e devretmesiyle sözleri, Paul Duncan'ın yayınladığı The StarWars Archives Eps I-III'de yer aldı. Yer alanlara göre Lucas şu sözleri sarf etmişti: "2012'de 6 yaşındaydım. Soru, hayatımın sonuna kadar bunu yapmaya devam edip etmeyeceğimdi. Her şeyi en başından yaşamak istiyor muyum? Nihayetinde, kızımı büyütmek ve eşimle iyi zaman geçirmek istediğime karar verdim. LucasFilm'i tam olarak satmadım. Birine prodüksiyonu devrettim. Ama bu tamamen emekli olmak değil. The Empire Strikes Back ve Return of the Jedi'da işlerin dışında kalmaya çalıştım, ama başaramadım. Her gün oradaydım. O insanlar arkadaşım olmasına rağmen ve işlerini çok iyi yapmalarına rağmen, benim yaptığımla aynı şey değildi. Bunun bir daha işlemeyeceğini biliyordum, boşu boşuna didinmiş olacaktım. Sonrasında vazgeçmem gerektiğini çözdüm, yaptıklarımdan keyif aldım ve kendi yoluma baktım."

    Star Wars evreninin en önemli yapıtaşları The Mandalorian, Obi Wan Kenobi ve Cassian Andor dizileri olacak gibi görünüyor. Evrene eklenecek diğer diziler ve filmler hakkında şimdilik açıklama bulunmuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top