Hesabım
    Christopher Nolan, Warner Bros'un 2021 Planlarına Karşı Konuştu

    Christopher Nolan, gündem değerlendirmesi yaptı.

    Warner Bros'un, geçtiğimiz günlerde sinemalar hakkında verdiği karar gündeme damgasını vurdu. WarnerMedia altında açılan HBO Max ve sinemalar, tüm tartışmaların odak noktası oldu. Şimdi ise usta yönetmen Christopher Nolan'dan bu konuyla ilgil açıklama geldi. Tenet filmini ısrarla vizyona sokan Nolan, Warner Bros'un yeni kararına karşı çıktı. Nolan, özellikle Warner Bros'un gelecek planlarından film ekiplerine bahsetmemesi üzerinde durdu.

    Tenet filmi ile Warner Bros, sinemaların coronavirüs salgını sonrası iflasın eşiğine gelmesini engelleyebileceğini düşünüyordu. Birçok kez film gişe beklentileri nedeniyle ertelenmiş, ama sonunda vizyona girmekten kaçamamıştı. Tenet, sinemaları kurtaramadı. Hatta Warner Bros 2021 yılı boyunca hiçbir filmini Amerika sınırları içinde vizyona sokmayacağını açıkladı. Amerika halkı, Warner Bros filmlerini HBO Max üzerinden izleyebilecek. Diğer ülkelerde ise filmler HBO Max ve sinemalarda aynı anda gösterime sunulacak.

    Christopher Nolan bu konu hakkında şu sözleri sarf etti: "Bununla ilgili çok tartışma dönüyor, çünkü kimseye haber vermediler. 2021'de kalplerinden çalıştıkları filmlerin sinema gösteriminin yapılması geçen dünyanın en iyi yönetmenlerine, dünyanın en iyi yıldızlarına sahipler. Olabilecek en geniş izleyici kitlelerine sahipler. Şimdi ise hiçkimseye danışılmadan yeni yetme bir streaming platformu için kullanılıyorlar. Evet, birçok tartışma var. Çok, çok, çok darmaduman. Bu durum, bu projelere çok şey katan sinemacılara, oyunculara ve insanlara nasıl davrandığınızla ilgili. Konunun onlara danışılmasını, çalışmalarına ne olacağını konuşmayı hak ediyorlar."

    Nolan sözlerine şöyle devam etti: "Uzun vadede stüdyolar sinema deneyiminin geri döneceğini biliyor. Sektörümüzde kısa vadeli kazançlar için pandemi bahane olarak kullanılıyor. Ve bu çok talihsiz bir durum. Bu işi yapmanın bir yolu değil ve aşı yaygınlaştığında, hükümette herkese uygun bir sağlık sorumluluğu oluştuğunda insanlar filmleri görmeye yeniden gidecekler. Sektörün uzun vadeli olasılıkları hakkında umutluyum. İnsanlar filmleri görmeyi seviyor ve yeniden filmleri izlemeye gidecekler."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top