Hesabım
    Steven Soderbergh, ‘Sex, Lies and Videotape’in Devamı Hakkında Konuştu

    Usta yönetmen sevilen filmin devamı için hazırlanıyor..

    Steven SoderberghAndie MacDowell ve Laura San Giacomo'nun kız kardeş olarak rollerini yeniden canlandırmayı kabul ettiği 1989 yapımı hit filmi “Sex, Lies and Videotape”in devamı üzerinde çalışıyor. Soderbergh, Filmmaker Magazine'le yakın zamanda yaptığı bir röportajın sonunda projeyi açıkladı ve çoğunlukla Queen Mary 2'de çekilen “Let Them All Talk” adlı dramedisinin prodüksiyonundan bahsetti.

    HBO Max'te yayınlanacak olan, “Let Them All Talk”un kadrosunda Meryl Streep, Dianne Wiest, Candice BergenLucas Hedges ve Gemma Chan yer alıyor. Bahsi geçen "Seks, Lies and Videotape", Soderbergh’in ilk uzun metrajlı filmiydi ve galası 1989 Sundance Film Festivali’nde yapılıp, bir seyirci ödülü kazandı. Cannes Film Festivali'nde, James Spader en iyi erkek oyuncu ödülünü alırken, Palme d'Or ve FIPRESCI Ödülü'nü kazandı. Soderbergh, orijinal senaryo dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi.

    Soderbergh'e, Tribeca'da yaşarken salgın sırasında neler yaptığı soruldu ve şu yanıtı verdi: "'Seks, Lies and Videotape'i düşündüğümde, görmek istediğim şeyin 30 yıl sonra iki kız kardeş hakkında bir film olduğunu anladım. Onlardan birinin, orijinaldeki ile yaklaşık aynı yaşta bir çocuğu oldu. Hem Andie [MacDowell] hem de Laura [San Giacomo] tekrar gelmeyi kabul etti." dedi. Filmde, MacDowell'in karakteri, kız kardeşiyle ilişkisi olan Peter Gallagher tarafından canlandırılan Louisiana'lı bir avukatla mutsuz bir şekilde evlidir. Avukatın kolej arkadaşı, kadınlarla röportajları videoya çeken Spader’in serseri karakteri, MacDowell'la evliliğinin dağılmasına yol açan bir ilişki kurar.

    Soderbergh, devam filmi hakkında başka bir ayrıntı vermedi ve Jeremy Irons'ın oynadığı 1991 tarihli gizem-gerilim filmi “Kafka”yı yeniden kurguladığını da ortaya çıkardı. Soderbergh, yedi filminin haklarını geri aldığını açıkladı. Bu filmlerin orijinal ve yeniden düzenlenmiş sürümleriyle bir set olarak sunmayı planlıyor. Soderbegrh, "Artık filmlerim hakkında eleştirmenlerin yazdıklarını okumadığımı biliyorsun ama o günlerde okudum ve tekrar "Kafka"ya baktığımda, orada ne olduğunu görmediklerini düşündüm. Genç bir adamın filmi ve aynı zamanda mükemmel olmaktan." dedi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top