Hesabım
    Kim Ki-duk Coronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti

    Yönetmen Kim Ki-duk'un ölüm haberi doğrulandı.

    Tüm dünyada başarı elde eden yönetmen Kim Ki-duk'un coronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu. Letonya basınının söylemiyle basına yayılan vefat haberi, Kim Ki-duk'un çevirmeni Daria Krutova tarafından doğrulandı. Kim Ki-duk ülkemizde de geçtiğimiz yıl Boğaziçi Film Festivali kapsamında konuk olmuştu.

    Boş Ev, İlkbahar Yaz Sonbahar Kış ve İlkbahar, Acı gibi yapımların usta yönetmeni Kim Ki-duk, yakalandığı coronavirüs salgınına yenik düştü. 60 yaşındaki Güney Koreli yönetmen Arirang filmiyle Cannes Film Festivali'nden ödüle layık görülmüştü. Ayrıca Karlovy Vary, Hamburg, Locarno, Venedik gibi prestijli festivallerde yarışmış ve ödül sahibi olmuştu. Kim Ki-duk'un ölüm haberinin Letonya'dan çıkma nedeni, yönetmenin ülkenin bir kenti olan Jurmala'dan ev alma isteği üzerine Letonya'ya gelmesiydi. Oturma izni almak isteyen Kim Ki-duk, işlemler için bir toplantıya katılacaktı. Ancak toplantıya katılmaması üzerine yönetmenin yakın arkadaşı ArtDocFest/Riga belgesel festivali direktörü Vitaliy Manskiy, kentteki hastaneleri aramaya başladı.

    Manskiy'nin araştırması sonucunda da Kim Ki-Duk'un coronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Yönetmenin çevirmeni Darya Krutova ise vefat haberini doğruladı. Kim Ki-duk 20 Kasım'dan beri Letonya'da bulunuyordu. Henüz Güney Kore'den bu konu hakkında resmi bir açıklama gelmedi. Ölüm haberi yayılan yönetmen hakkında geçtiğimiz yıllarda iddia edilen cinsel istismar olayı yeniden gündeme geldi. Söylenenlere göre Kim Ki-duk ile birlikte Cho Jae-hyun'a da istismar iddiasında bulunulmuştu. Jae-hyun, suçlamaları kabul etmişti. Ama Kim Ki-duk üç kadına tecavüz ettiğini kabul etmedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top