Hesabım
    4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali Başvuruları Sona Yaklaşıyor!

    4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nin yarışma kategorisi başvuruları için son 16 gün!

    Kadınların sinemasını İzmir'e taşıyacak olan 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, kadın sinemacıların başvurularını beklemeye devam ediyor. Mart ayı içerisinde düzenlenecek olan festivalin yarışma kategorisi başvurularının sona ermesi için geri sayım başladı. Açıklamalara göre son tarih 31 Aralık.

    Geçtiğimiz yıl Şubat ile Mart ayları arasında üçüncü kez düzenlenen 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, kadın sinema emekçilerinin başvurularını, 31 Aralık 2020 tarihine kadar bekliyor. Bu yıl Kadın Yönetmenler Festivali olarak kendine yer bulacak olan festival, bu kez uluslararası bir şekilde düzenlenecek. Festival Direktörü Gülten Taranç'ın açıklamasına göre bu yılki festival teması "Süper Kahramanlık" olacak. 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali kapsamında, kadınların sinema sektöründe yapacakları üretimin artırılması ve eserlerinin ön plana çıkarılması hedefleniyor.

    Gülten Taranç, 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali hakkında şu açıklamada bulunmuştu: "2018’den bu yana özveriyle sürdürdüğümüz ve İzmir’de uzun metrajlı güncel filmlerin gösterimi açısından öne çıkan Kadın Yönetmenler Festivali’mizi bu yıl uluslararası boyuta taşımayı hedefliyoruz. Bu bağlamda küresel Pandemi nedeniyle yurt dışı odaklı gösterim ve söyleşilerimizi çevrimiçi platformda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 2021’in Mart ayı itibariyle festivalimizi tüm hijyen koşulları üst seviyede sağlanmış biçimde hem fiziki ortamlarda hem çevrimiçi platformlarda gerçekleştirmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz."

    Kasım ayı içerisinde başvuruları kabul eden festivale 31 Aralık tarihine kadar kadinyonetmenlerfestivali.com.tr adresi üzerinden başvuru yapılabilecek. 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, 1 ile 7 Mart tarihleri arasında İzmir'deki izleyicilerinin karşısına çıkacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top