Hesabım
    3. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nin Ödülleri Sahiplerini Buldu!

    Dostluk Kısa Film Festivali'nin kazananları belli oldu.

    Bu yıl Yunus Emre anısına düzenlenen 3. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nin ödül töreni online olarak gerçekleştirildi. 3 günlük kısa film gösterimlerinin ardından, ödüller sahiplerine teslim edildi. Ödül töreni 14 Aralık 17.00 itibariyle sinemaseverlerin de ilgisiyle birlikte sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlandı.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Türk Kızılay, Yunus Emre Enstitüsü, Beyoğlu Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi ve daha birçok kamu ve özel kuruluşun katkıları ile düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu 3. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nin ödülleri resmi olarak sahiplerini buldu. Kısa filmler Vedat Özdemir'in başkanlığında olan ve Maria Lafi, Hilal Baydarov, İrem Altuğ ile Öktem Başol'un üyeleri olduğu jüri tarafından değerlendirildi. 10 ülkeden seçilen 16 kısa filme değerlendirmeler sonucunda ödülleri teslim edildi. 

    • Vaveyla - Birhat Temel - Post-Prodüksiyon Ödülü (15 bin TL)
    • Bir Nehir Kıyısında - M. Furkan Daşbilek - Kızılay Dostluk Ödülü (15 bin TL)
    • Red Fire - Mona Şahi - Jüri Özel Ödülü
    • Le Syndrome D’arşibald / Daniel Perez - Da Yie / Anthony Nti - Birincilik Ödülü (25 bin TL)
    • Where We Come From - Cafer Altefi - İkincilik Ödülü (15 bin TL)
    • The Leak - Alberto Markiori - Üçüncülük Ödülü (10 bin TL)
    • Necip Sarıcı - Dostluk Onur Ödülü

    Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nin başkanı Faysal Soysal, ödüller ve festival hakkında şu sözleri sarf etti: "Sinema sanatının imkan ve potansiyelini kullanarak ruhumuzdaki zevki inceltmek, geliştirmek, toplumsal alanda ise dostluğu pekiştirmek için üç yıl önce başlattığımız festivalimize günden güne ilgi ve takdir artıyor. Bununla ne kadar iftihar etsek azdır. Hepimizin bildiği gibi Anadolu dostluğunda siyasetçilerden, politikacılardan daha çok şairlerimizin, ozanlarımızın, mütefekkirlerimizin, dervişlerimizin ve gönül adamlarımızın katkıları daha büyük olmuştur. Bizler de bu sebeple festivalimizi dostluğu, şiirleriyle sözleriyle Anadolu topraklarında dile getirmiş, bununla da kalmayıp dünyanın başka ülkelerindeki insanlara da ulaştırabilmiş sanatçılarımızın anısına yapıyoruz."

    Festivalin kapanış töreni Bir Nehir Kıyısında kısa film gösterimi eşliğinde yapıldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top