Hesabım
    Smeagol ve Gollum Konuşma Sahnesini Peter Jackson Çekmemiş!

    Yüzüklerin Efendisi: İki Kule'nin meşhur sahnesini, Fran Walsh çekmiş.

    Usta yönetmen Peter Jackson, Stephen Colbert'e konuşarak yıllar sonra Yüzüklerin Efendisi ile ilgili şaşırtıcı bir bilgi verdi. Söylediklerine göre Yüzüklerin Efendisi: İki Kule filminde Gollum'un esas kimliğinin açığa çıktığı meşhur sahneyi Jackson çekmemiş. Onun yerine ortak senarist ve yapımcı Fran Walsh, sahnenin yazım ve çekim görevini üstlenmiş.

    Lord of The Rings: The Two Towers'ın en çok akıllara kazınan sahnesi denilince akıllara Helm's Deep Savaşı gelebilir. Ama bir sahne daha bulunuyor: Gollum'un çift kişilikli olması ve eski hobbit kimliği Smeagol ile konuştuğu sahne. Açıklamalara göre Peter Jackson bu sahneyi çekmedi. Çünkü sahneyi yazıp yönetecek zamanı yoktu. Yüzüklerin Efendisi'ni yönetmek için orada olan yönetmenin bunu söylemesi garip geliyor değil mi? Jackson şu sözlerle bu durumu açıkladı: "Two Towers'ı çekiyorduk ve Gollum tanıtılıyordu. Gollum ile ilgili en önemli şey, herkesin bildiği gibi onun bölünmüş şekilde hem Smeagol hem de Gollum olması. Ama bu düşünceyi anlatacak bir sahnemiz yoktu. Neye ihtiyacımız olduğunu biliyorduk, ama çekecek zaman yoktu."

    Jackson sözlerine şu şekilde devam etti: "Fran (Walsh), Sam ve Frodo'nun uyuduğu sahneyi yazdı. Böylece yataklarında sadece şişlikler olabilirdi. Yani Elijah (Wood) ve Sean'a (Astin) ihtiyacımız yoktu. Sahneyi yönetecek kimse yoktu. Ben de Fran'e söyledim: 'Sen yazdın, sen yönetmelisin.' Bir günlüğüne gitti ve şimdilerde çok meşhur olan sahneyi yazıp yönetti."

    Peter Jackson ayrıca Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serisinin 4K restore edilmiş versiyonunu tanıtmak üzere Colbert'e konuştu. Restore edilmiş seri, Warner Bros Home Entertainment üzerinden satışa çıkarıldı. Şimdilerde Amazon, bir Yüzüklerin Efendisi dizisi için hazırlanıyor. Ancak Peter Jackson, diziye dahil edilmedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top