Hesabım
    40. Yılına Özel "Star Wars: Empire Strikes Back" Kamera Arkası Videosu!

    Star Wars: Empire Strikes Back'in yıl dönümüne özel bir kamera arkası videosu paylaşıldı.

    LucasFilm tarafından hayata geçirilen Star Wars evreninin ikinci filmi Star Wars: Empire Strikes Back'in 40. yılı kutlanıyor. Bu kapsamda bir Empire Strikes Back kamera arkası videosu paylaşıldı. Videoda filmin hangi koşullarda çekildiği, uzayda yaşayan diğer yaratıkların nasıl yaratıldığı, makyajların nasıl yapıldığı gibi birçok detaya yer veriliyor. Ayrıca kamera arkasında olup bitenleri yönetmen George Lucas'ın sesinden dinliyoruz.

    Star Wars'un yapım aşamasından daha önce hiç yayınlanmayan bir video hayranlarla paylaşıldı. Empire Strikes Back'in kamera arkasını izlediğimiz videoda George Lucas, Mark Hamill, Anthony DanielsBilly Dee Williams ve Lawrence Kasdan'in sesli yorumlarını dinleme imkanı yakalıyoruz. Hatta Luke Skywalker ve Darth Vader arasındaki efsanevi mücadele sahnesinin kamera arkası da bu video ile belgelenmiş oldu. Sahnenin sonunda Luke, Darth Vader'ın babası Anakin Skywalker olduğunu öğreniyordu. George Lucas videoda şu sözleri sarf ettiği görülüyor: "Üç yıl sonra herkes yeniden çalışmaya döndü ve herkes ilk seferinden daha büyük bir coşku taşıyordu. İlk filmde herkesin olaylar nedeniyle kafası karışıktı ve neyin peşinde olduklarını dahi bilmiyorlardı. Ama şimdi ne yaptıklarına dair kafalarında bir çerçeve belirdi."

    Mark Hamill ise Empire Strikes Back için şu yorumu yapıyor: "İkinci film için geri döndüğüm zaman, bence izleyiciler benim yalnızca bir Star Wars kopyası olmadığımı görünce çok şaşırdılar. Bence bu filmin ayırt edici özelliğiydi." Son olarak bu evrenden Star Wars: The Force Awakens, Star Wars: The Last Jedi ve Star Wars: The Rise of Skywalker filmleri hayata geçirildi. Filmlerin, orijinal yapımlarla aynı hissi vermediği fark edildi. Disney+'ta yayınlanan The Mandalorian dizisi ise tam tersine orijinal filmin hayranlarını kendine çekti ve büyük bir ilgiyle izlenmeye devam ediyor.

    Disney ve LucasFilm'in Star Wars için birçok yeni projesi bulunuyor. Obi Wan Kenobi, The Bad Batch ve Cassian Andor dizilerinin yanı sıra Lando, Ahsoka, Rangers In The New Republic, Rogue Squadron, The Acolyte, A Droid Story, Star Wars: Visions dizileri yolda gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top