Hesabım
    "Hayalimdeki Sahneler" Açılışını "Biz de Varız" ile Yapacak

    İstanbul Modern Sinema'nın seçkisi kapsamında Hayalimdeki Sahneler, izleyici karşısına çıkacak.

    Metin Akdemir'in imzasını attığı "Hayalimdeki Sahneler", prömiyerini İstanbul Modern Sinema aracılığıyla yapacak. "Biz de Varız" film seçkisi, İki Kadın ve Kadının Adı Yok filmlerinden ilhamını alan Hayalimdeki Sahneler'i izleyici karşısına çıkaracak. Belgesel türündeki "Hayalimdeki Sahneler", çevrimiçi olarak izlenebilecek.

    İstanbul Modern Sinema'nın "Biz de Varız" film seçkisi, ücretsiz olarak izleyicileriyle buluşuyor. Türkiye'deki kuir arzu temsilleriyle ilgilenen Hayalimdeki Sahneler, 23 ile 25 Aralık tarihleri arasında gösterimini yapacak. Film, istanbulmodern.org adresi üzerinden izlenebilecek. Küratörlüğünü Müge Turan'ın yaptığı Biz de Varız seçkisi kapsamındaki Hayalimdeki Sahneler'in 24 Aralık'taki gösterimine film ekibi de katılım sağlayacak. 21.00'de film ekibiyle bir söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşi, İstanbul Modern'in Youtube kanalı üzerinden ücretsiz bir şekilde canlı olarak izlenebilecek.

    Metin Akdemir'in senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği Hayalimdeki Sahneler'in yapımcıları arasında Emre Kaya ve İrem Akbal bulunuyor. Belgeselde Atıf Yılmaz imzalı "Dul Bir Kadın", "Kadının Adı Yok" filmleri ile Yavuz Özkan imzalı "İki Kadın" filmleri ele alınıyor. Böylelikle Türkiye Sineması'nda kuir arzuya uygulanan sansür konusu işleniyor.  Hayalimdeki Sahneler'e Deniz Türkali, Hale Soygazi, Nur Sürer, Serap Aksoy gibi oyuncuların yanı sıra sinema yazarı Engin Ertan ve akademisyenler Özlem Güçlü ve Umut Tümay Arslan konuk oluyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top