Hesabım
    Mark Hamill: "David Prowse, Darth Vader'la Tamamen Zıt Karakterdeydi"

    Mark Hamill, hayatını kaybeden David Prowse'u andı.

    2020 yılında vefat eden sinema sektörü emekçileri arasında, Darth Vader'ı canlandıran David Prowse da yer alıyordu. Star Wars serisinin ilk üçlemesi A New HopeReturn of The Jedi ve Empire Strikes Back'te rol alan oyuncu, bir kez daha anıldı. Mark Hamill, Empire'a David Prowse hakkında bir röportaj verdi. Söylediklerine göre Prowse, canlandırdığı kötü karakter Darth Vader'ın tam zıttı bir insandı. (Spoiler içerir)

    David Prowse, Kasım ayının sonunda yaşamını yitirmiş ve hem çalışma arkadaşlarını, hem hayranlarını, hem de dostlarını yasa boğmuştu. Onunla en yakından çalışan isim de Mark Hamill olmuştu. Hamill'in Star Wars'ta canlandırdığı Luke Skywalker karakteri, Prowse'un hayat verdiği Darth Vader'ın oğluydu. İkilinin birlikte çektiği hüzünlü sahneler bulunuyordu. Hamill, rol arkadaşını şu sözlerle andı: "Dave ile ilk tanışmam, onun full Darth Vader kostümü içerisinde sete gelmesiyle oldu. Ralph McQuarrie'nin tasarım çizimlerini görmüştüm, ama bunu kanlı canlı görmek nefes kesiciydi. Bu büyülenmenin büyük kısmı Dave'in boyu posu kaynaklıydı. Görkemli varlığıyla yükselen bir figürdü. Ayrıca o sırada tüm zamanların en ikonik, akılda kalıcı ve korkunç kötü adamının yaratılmasına tanık olduğumuzu bilmiyorduk. Dave'i ve George Lucas'ın yarattığı hikayeyi takdir ediyorum. Çünkü orijinal filmlerde 10 dakikadan daha az süre görüyoruz."

    Hamill, sözlerine şöyle devam etti: "Dave'in nasıl özgün bir insan olduğunun hatırlanmasını istiyorum. Bu kadar şefkatli birinin Darth Vader gibi acımasız, kalpsiz birini canlandırmasını ironik buluyorum. Dave, Darth Vader neyse tam tersiydi." Mark Hamill'i son olarak The Mandalorian dizisinde görme imkanı yakaladık. Yeni Cumhuriyet'in kurulmasından hemen sonrasını anlatan dizide Luke Skywalker'ın yer alması, hayranlara büyük bir şok yaşatmıştı. Aynı zamanda dizinin ödülleri toplaması da bekleniyor.

    Son Star Wars serisi ise o kadar şanslı olamadı. J.J. Abrams'in başarısızlıkla bitirdiği üçlemenin ardından karakterleri bir daha evrende görmeyeceğiz. LucasFilm, yoluna birçok dizi ile devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top