Hesabım
    "Tenet"i Anlayamayanlar İçin "Dürüst Fragman" Yayınlandı!

    Tenet neyi anlatıyordu?

    Screen Junkies, sinemaseverlerin ısrarlarının ardından Tenet'in konusu açıklayıcı bir "dürüst fragman" kurguladı. Söz konusu bu fragmanın oyuncuların kendi karakterlerinin ölü olup olmadığı bile bilmediği, konuyu dahi anlamadıklarını söylediği Tenet hakkında bilgi verdiğini söyleyebiliriz. Özetle, Tenet'in esas konusu 'Zaman akışının geriye dönmesi'. Ama önemli olan kısım bu konuyla nereye varıldığı...

    Christopher Nolan neredeyse her filmini fizik kurallarını farklı şekillere sokarak çekmeyi seviyor. Bunun için fizikçilerle anlaşıyor ve fikrinin mantık çerçevesinde hayata geçirilmesini sağlıyor. Memento, Inception ve Interstellar'ın bu yolla fazlasıyla başarı kazandığını söyleyebiliriz. Ancak Tenet için aynı başarının geçerliliği bir tartışma konusu. Çünkü bu kez Nolan'ın istediğini tam olarak anlatamadığı düşünülüyor. Screen Junkies de filmin konusunu özetleyen bir video kurguladı. Videodaki ana fikir her şeyin tersine doğru akabileceği üzerine. Ayrıca videoda Christopher Nolan'ın bugüne kadar hep beyaz ırktan büyük kahramanlar çıkarmasına dokunduruluyor. Tenet ise Nolan için bir dönüm noktası olup John David Washington'ı başrolüne yerleştirmişti.

    Videoya göre Michael Caine her zamanki gibi kendini canlandırıyor. Kenneth Branagh, votka bağımlısı sıradanlaşan psikopat tiplemeyle bir Rus'a hayat veriyor. Dövüş sahnelerinin sanki kareografi çalışması gibi göründüğü söylenen Tenet'in biraz da Tokyo Drift'i andırdığı ifade ediliyor. Bu konuda Christopher Nolan'ın verdiği röportaja gönderme yapılıyor. Nolan, Fast and Furious serisinin Tokyo Drift filmine karşı zaafı olduğunu ifade etmişti.

    Oyuncularının çözülemeyen bir yapboza benzettiği Tenet'in Warner Bros tarafından açıklanan konusu şöyleydi: Tenet, dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesini konu ediyor. Gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman, dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalır. Üçüncü Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir tehlikeyi durdurmaya çalışan kahraman, casusun alacakaranlık dünyasında zorlu bir yolculuğa çıkar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top