Hesabım
    Randevu İstanbul Film Festivali, Türkiye ve İngiltere'yi Online Olarak Buluşturdu

    Yılın son festivali Randevu İstanbul, izleyicilerinin karşısına geçme görevini tamamladı.

    Bu yıl Aralık ayı içerisinde 23. kez izleyicileriyle buluşan Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali'nin sonuna gelindi. Pandemi koşulları nedeniyle online olarak düzenlenen Randevu İstanbul, hem Türkiye'yi hem de İngiltere'yi online olarak bir araya getirdi. Festival kapsamında 20 kısa, 10 uzun metraj film gösterime sunuldu.

    23. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali'nde “İngiltere’ye Bak Dünyayı Gör”, “Türk Sineması’na Bir Bakış”, “İngiltere’den Kısalar”, “Geleceğin Sinemacılarından Kısalar” gibi bölümler yer aldı. Festivalin kısa film kategorisi gösterimleri, Türkiye'deki 80. yılını kutlayan İngiltere’nin kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kurumu British Council’in destekleriyle gerçekleştirildi. “Geleceğin Sinemacılarından Kısalar” yarışma kategorisi ise Türsak Vakfı'nın destekleriyle düzenlendi.

    Sinemaya Katkı Ödülü'nin sahibi Eğitim Yöneticileri Derneği Başkanı ve Avrupa Eğitim Araştırmaları Birliği Konsey Üyesi Prof. Dr. Kadir Beycioğlu oldu. Kültür ve Sanata Katkı Ödülü, TRT'ye takdim edildi ve TRT adına İbrahim Eren ödülü teslim aldı. Uluslararası Randevu Ödülü ise yapımcı Timur Savcı'nın oldu.

    Randevu İstanbul'da İngiltere’den PACT (Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği) ile paneller düzenlendi. COVID-19 Salgını Sürecinde Film ve Dizi Üretimi paneli, Yeni Nesil Televizyon Dizileri paneli ve Parasallaştırma ve Ürün Yerleştirme paneli, online olarak ilgilerin karşısına çıktı.

    Sektör Buluşması etkinliği kapsamında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerince İngiliz yapımcılara Türkiye’deki çekim mekanları, teknik altyapı, Türk Sinema endüstrisi, yabancı film yapım ve ortak yapım desteği gibi konular hakkında bilgi verildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top