Hesabım
    Sinemalar Mart'a Kadar Kapalı Olacak!

    İçişleri Bakanlığı'nın yeni kararı açıklandı.

    İçişleri Bakanlığı'ndan sinema salonları ile ilgili kritik bir karar açıklaması paylaşıldı. Ek genelgeye göre, sinemaların açılış tarihi üç ay daha ertelenecek. Geçtiğimiz aylarda, sinemaların coronavirüs salgınında görülen artış nedeniyle 31 Aralık'a kadar kapalı olması uygun görülmüştü. Ancak bu süre 1 Mart'a uzatıldı.

    Bakanlık, sinemalar ve diğer eğlence merkezleriyle ilgili yeni kararı ek genelge ile açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin sonucunda sinema salonlarının 1 Mart'a kadar kapalı kalmasına karar verildi. Genelde 81 ilin valiliğine ulaştırıldı. Böylece sinemaların kapalı kalma süreci neredeyse 1 yılını doldurmuş olacak. Coronavirüs salgını önlemleri gereği Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları, kapalı olmayan ve suç teşkil edenler hakkında adli işlem başlatılmasına karar verme hakkına sahip olacak.

    Tüm dünya genelinde çoğu sinemanın kapalı olduğu biliniyor. Amerika'da çoğu film vizyondan çekildi ve streaming platformlarındaki yerlerini aldı. Türkiye'de de filmler Netflix ve BluTV gibi platformlara devrediliyor. Ayrıca sinemaların işlememesi, evden kolay tüketilebilecek içerik arayışı yeni platformların açılışına da neden oluyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top