Hesabım
    James Newton Howard, Hiç Yayınlanmayan Bir Terrence Malick Filminde Çalıştığını Açıkladı

    Howard, sürpriz bir filmi ortaya çıkardı..

    Yeni bir Terrence Malick filmi, bir yıldan 20 yıla kadar, projeler arasında ne kadar zaman geçerse geçsin her zaman bir heyecan kaynağıdır. Elbette, eskiye nazaran usta yönetmenin son yıllar üretkenliğini artırdığı da bir gerçek. Ancak, diğer film yapımcıları gibi Malick'in de tamamlanmayan ya da yayınlanmayan projelerden oluşan uzun bir listesi var ve bunlardan biri James Newton Howard'ın "Grace Abounding to the Chief of the Chief of Sinners" adlı bir bestesini içeriyor.

    Howard, RogerEbert.com'la Paul Greengrass'ın "News of the World" filmindeki besteleri hakkında yaptığı yeni röportajda, Malick'le çalışmaktan da bahsetti. Howard, "A Hidden Life" saf ve basitti ve eğer Malick seninle çalışmakla ilgileniyorsa, düşünmeden evet diyorsun. Aslında Terry ile yıllar önce çok ticari bir film olmayan "Grace Abounding to the Chief of Sinners" adlı başka bir filmde çalışmaya başlamıştım ama stüdyoma bir kez geldi ve henüz bir film yoktu, sadece bir senaryo vardı ve konuşmalarımıza göre müzik yazıyordum. Yaklaşık dört kez geldi ve sonraki haftalar hiç gelmedi. Ondan yaklaşık sekiz yıl boyunca, "A Hidden Life'ta çalışmak ister misin?” diyen bir telefon gelene kadar haber almadım ve ben yine evet dedim." dedi.

    "Grace Abounding to the Chief of Sinners", İngiliz yazar John Bunyan tarafından yazılan, ruhsatsız vaaz verdiği için on iki yıl hapis cezasını çeken 17. yüzyıl Püriten ruhani papazının otobiyografisinin adı. Terrence Malick'in bu kitabı uyarlayıp uyarlamayacağını bilmiyoruz ama 2015 yapımı "Knight of Cups" filminin Bunyan'ın başka bir kitabın olan "The Pilgrim's Progress"ten esinlendiği düşünüldüğünde, muhtemelen ondan ilham almış olabilir ve bir sonraki projesi bu olabilir. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top