Hesabım
    Fırat Sayıcı İmzalı "Sinemada Yol ve Yolculuk" Kitabı Yayında!

    Sinemada Yol ve Yolculuk kitabı, okuyucularıyla buluşmaya başladı.

    Sinema yazarı ve akademisyen kimliği ile tanınan Fırat Sayıcı'nın yeni kitabı "Sinemada Yol ve Yolculuk" raflardaki yerini aldı. Sinemaseverler için arşivlik bir çalışma yürüten Sayıcı, Türk ve Dünya sineması üzerine akademisyenlerin, sinema öğrencilerinin ve de sinemaya ilgi duyan, işin derinine inmek isteyen sinemaseverlerin rahatlıkla okuyabileceği bir eser ile karşımıza çıkıyor.

    Sinema yazarı Dr. Öğr. Üyesi Fırat Sayıcı'nın yeni kitabı "Sinemada Yol ve Yolculuk", yol temasının Türkiye'de ilk kez bu kadar kapsamlı bir şekilde incelenmesine vesile oluyor. “Easy Rider”dan “Puslu Manzaralar”a, “Paris, Texas”dan “Kikujiro’nun Yazı”na doğru uzanıp giden yol sineması, Sinemada Yol ve Yolculuk kitabında inceleniyor. Fiziksel yolculuktan içsel yolculuğa dönüşen bu filmler felsefeyi, benlik, yaşam, ölüm, tanrı ve varoluş kavramlarını izleyicilere aktarıyor.

    Sinemada Yol ve Yolculuk isimli kitabı kaleme alan Fırat Sayıcı, Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından biri olarak da tanınıyor. Yurt içinde ve yurt dışındaki festivallerde jüri üyeliği görevini birçok kez üstlenen Sayıcı'nın ayrıca “Türk Sinemasında Gerçekçilik” ve “Yeni Başlamayanlar İçin Sinema” isimli iki kitabı daha bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top