Hesabım
    Tom Sizemore ve Martin Kove, Biyografi Filminde Bir Arada

    Film, bir Kızılderili şefinin hikayesine odaklanacak..

    jesse kove

    Tom Sizemore ve Cobra Kai'nin yıldızı Martin Kove, Kızılderili Şefi Dinelen Ayı hakkındaki biyografi filmi I Am A Man'de yönetici yapımcı olarak görev yapacak. Şu anda geliştirme aşamasında olan filmi, Anonymous Content yöneticisi Paul Green (The Loft), senaryoyu yazan ve yönetecek olan Andrew Troy (Growing Up Smith) ile birlikte yürütüyor. Troy, senaryoyu Joseph Starita'nın I Am A Man kitabından uyarladı.

    1879'da Nebraska'da geçen film, onlarca yıl süren kötü muamele ve haklarından mahrum bırakıldıktan sonra, Omaha'daki ABD Bölge Mahkemesi'nde Yerli Amerikalılar için çıkarılan kişisel hakları ilk elde eden kişinin hikayesini anlatacak. Sivil haklar savunucusu olmaya devam eden Dinelen Ayı'nın, dönüm noktası niteliğindeki dava sırasında mahkemeye şunları söylediği bildirildi: "Bu el senin renginde değil ama eğer onu delersem kan akacak ve benim hissedeceğim şey ağrı. Kan seninkiyle aynı renkte. Beni Tanrı yarattı ve ben bir erkeğim."

    2019'da ABD hükümeti, ABD Kongre Binası'ndaki heykel salonunda bulunan ve Dinelen Ayı'ya adanmış bir heykelin açılışını yaptı. Salona kabul edilen ilk yerli kişi oldu. Yönetmen Troy, açılış törenine katılan konuklar arasındaydı. Troy, “Senaryonun ilk taslağını bitirdiğimde, Ponca Kabilesi ile ilk kez tanıştım. Çabalarımla ilgili ayrıntıları paylaşmak için beni Nebraska'daki bir kabile konseyi toplantısına davet ettiler. Şef'in en değerli hikayelerini dünyaya paylaşma çabalarımı duymaktan dolayı çok memnun oldular. Kısa bir süre sonra ve senaryomu okuduktan sonra, 11 Ağustos 2017'de Nebraska'nın Ponca Kabilesi oybirliğiyle bu filmi tam destekleyerek kabul etti. Yerli kabileler için, resmi bir destek çözümü yapabilecekleri en önemli ve kutsal eylem olarak kabul ediliyor ve bu nedenle onların onay ve güvenlerine sahip olmaktan dolayı nonur duyuyorum." dedi

    Filmin idari yapımcılığını Warren Anzalone, Sheila Finegan ve Jeff Smith üstleniyor. Ortak yapımcılar Jennifer Wu, Archie Hernandez, Paula Munoz Vega ve Pius Savage olacak. Sizemore, “Ne okuyacağım hakkında hiçbir fikrim yoktu. Bir kez elime aldığımda, yere koyamadım. Arka arkaya üç kez okudum ve her seferinde ağladım. Bir senaryodan okuduğum gibi duygusal olarak hiç bu kadar etkilenmemiştim. Bu film yapılmalı ve Hollywood topluluğunun, Şef'in hayatıyla ilgili bu dokunaklı ama moral verici hikayenin arkasında durması gerekiyor." dedi.

    Kove, “Kariyerim boyunca I Am A Man gibi bir senaryo bulmayı bekledim. Hikaye, Speilberg’deki Lincoln gibi bir filmin yoğunluğuyla tarihsel önemine ve Martin Luther King gibi harika bir medeni haklar hikayesine rakip oluyor, hatta bugünle alakalı sosyal meselelere bile değiniyor. Aynı zamanda, anlatılan hikaye büyük Amerika'nın Batı'sının bir başka gerekli ve eksik bölümü." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top