Hesabım
    Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali İçin Tarih Belirlendi!

    Uçan Süpürge bu yıl ne zaman izleyicileriyle buluşacak?

    Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, 2021 yılında "Araftan Çıkmak" temasıyla birlikte izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yeni duyuruya göre Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nde yer alabilmek için sinemacıların 26 Şubat tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor. Festival, Mayıs ve Haziran ayları arasında düzenlenecek.

    Kısa, uzun, orta metraj kurmaca, deneysel ve belgesel kategorilerinde Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'ne başvuru yapılabiliyor. Bu yıl 24. kez düzenlenen festival için başvurular ucansupurge.org.tr adresi üzerinden alınıyor. Kadın sinemacılara yıllardır ev sahipliği yapan Uçan Süpürge'de geçtiğimiz yıl "Evde Kaldık" teması kullanılmıştı. Bu yıl ise "Araftan Çıktık" olarak tema belirlendi. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nin izleyici karşısına 27 Mayıs ile 3 Haziran 2021 tarihleri arasında online olarak çıkması planlanıyor. 

    24. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nin direktörlüğünü daha önce dokuz yıl İstanbul Film Festivali’nin, 2018’den bu yana da Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin direktörlüğünü yapan Azize Tan üstleniyor. Azize Tan bu konuda şu sözleri sarf etti: "2020 pek çok kişinin bir an önce bitmesini ve unutmayı istediği bir yıl oldu. Pandemi nedeniyle alınan önlemleri yakından takip etmekle birlikte bu yıl en büyük hedefimiz festivali fiziksel olarak gerçekleştirmek. Online gösterimler için her türlü altyapı çalışmasını yaparken, festivali sinema salonlarında gerçekleştirmek için de çalışıyoruz. Ayrıca festival boyunca Ankara’nın çeşitli mahallelerinde ücretsiz açık hava gösterimleri de düzenlenecek" 

    "Araftan Çıkmak" teması, özgürlükleri gittikçe daha çok kısıtlanan bu dönemlerde insanlığın her yerde, her durumda bedenen, zihnen ve kalben özgür olabilmenin/kalabilmenin önemine değiniyor. Artık bu arada kalmışlıktan, araftan çıkma deneyimi festivale konu oluyor.

    Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali başvuruları 26 Şubat tarihine kadar ucansupurge.org.tr adresi üzerinden yapılabilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top