Hesabım
    12 Punto Senaryo Günleri Başvuruları Başladı!

    TRT'nin üçüncü kez düzenlediği senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu başvurular başladı.

    12 Punto Senaryo Günleri bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. TRT'den gelen duyuruya göre, başvurular resmi olarak açıldı. Bir senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu olan 12 Punto Senaryo Günleri başvuruları www.trt12punto.com adresi üzerinden 12 Şubat tarihine kadar yapılabilecek.

    Türkiye çapında sinema sektörünü geliştirmek amacıyla yapılan bir proje olan 12 Punto Sinema Günleri başvuruları bugünden itibaren yapılabiliyor. Uzun metraj ve kısa metraj filmlerin kabul edileceği 12 Punto Sinema Günleri'ne katılım için tüm sinemacılara çağrıda bulunuluyor. Uluslararası jürinin değerlendirmeye alacağı uzun metraj filmler arasından seçilen 12 yapımdan 4 projeye TRT Ortak Yapım Ödülü, 4 farklı projeye ise TRT Ön Alım Ödülü verilecek.

    Kısa metraj kategorisinde ise 12 filme birden TRT 2 Kısa Film Yapım Ödülü takdim edilecek. Filmler hayata geçirildikten sonra ise TRT 2'de yayınlanacaklar. Geçtiğimiz yıl uzun ve kısa metraj kategorisinde toplamda 600 film başvuru gerçekleştirmişti. 12 Punto Senaryo Günleri'ne başvuru yapan filmlerden hangilerinin finalist olduğu 12 Nisan tarihinde resmi olarak açıklanacak.

    12 Punto Senaryo Günleri kapsamında Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü'nün sahibi Semih Kaplanoğlu ve yeni filmi "Bağlılık Fikret" oldu. Geçtiğimiz yıl bu ödül Nuri Bilge Ceylan'a ve Kuru Otlar Üstüne filmine takdim edilmişti.

    12 Punto Senaryo Günleri başvuruları 12 Ocak ile 12 Şubat tarihleri arasında devam edecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top