Hesabım
    ‘Godzilla vs. Kong’, Erken Gösterim Yapacak!

    Film, beklenenden iki ay önce izleyiciyle buluşacak..

    Pandeminin ardından neredeyse her filmin vizyon tarihi ertelenirken, Warner Bros. beklenenden iki ay önce "Godzilla vs. Kong"u yayınlamak için alışılmadık bir adım attı. Efsanevi canavarlar, 21 Mayıs yerine 26 Mart'ta sinemalarda ve yayın hizmeti HBO Max'te karşı karşıya gelecek. "Godzilla vs. Kong"un arkasındaki yapım şirketi Legendary Entertainment, kısa süre önce Warner Bros.'la halka açık bir tartışma yaşadı ve stüdyonun tüm 2021 filmlerini HBO Max'te yayınlama kararı üzerine yasal işlem başlatma tehdidinde bulundu.

    Legendary, Warner Bros.'un, daha önce Netflix'in canavar filmini satın almak için yaptığı 250 milyon dolarlık teklifini bloke etmesinden dolayı hayal kırıklığına uğramıştı. Ancak, iki şirketin hayal kırıklıklarını ortadan kaldırdığı ve her iki tarafı da memnun eden bir anlaşmaya imza attıkları bildirildi. "Godzilla vs. Kong" 160 milyon dolar civarında bir fiyat etiketi taşıyor, bu da bilim kurgu aksiyon macerasının yalnızca bilet satışlarına dayalı kar elde etmek için mücadele etmesi gerektiği anlamına geliyor.

    Asya ülkeleri, canavar filmleri konusunda popüler olma eğiliminde olduğundan kurtarıcı yerler olabilir. Dahası, HBO Max yalnızca ABD'de mevcut ve bu nedenle uluslararası izleyiciler filmi evde mi yoksa büyük ekranda mı izleyeceklerini tartışmak zorunda kalmayacak. Ancak, durum öyle olsa bile, Legendary'nin Çin, Japonya ve diğer uluslararası bölgelerde başka yayın hakları var, bu nedenle Warner Bros. "Godzilla vs. Kong"un denizaşırı ülkelerdeki gişesinden yararlanamayabilir.

    Warner Bros. ilk olarak geçtiğimiz ay "Wonder Woman 1984"ü hem salonlarda, hem HBO Max'te aynı gün yayınladı ve bu durumu test etti. Süper kahraman filminin devamı, bugüne kadar dünya çapında 132 milyon dolar hasılat elde etti. Bu, pandemi standartlarına göre güçlü bir skor ve HBO Max çok etkilememiş gözüküyor. Elbette, prodüksiyonu 200 milyon dolara mal olan ve dünya çapında milyonlarca doları pazarlayan bir film için yeterli bir sonuç değil ama pandemi sonrası bu stratejiye devam etmek için ikna edici gözüküyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top