Hesabım
    Warner Bros, "Wonka" Filminin Vizyon Tarihini Açıkladı

    Warner Bros., filme ilgili soru işaretlerini giderdi..

    Warner Bros., yeni adı "Wonka" olan "Charlie'nin Çikolata Fabrikası" ön filmi için takvime uygun bir şekilde ilerliyor ve  hayal dünyasına geri dönüyor. Proje, yıllardır geliştirme aşamasındaydı ama son zamanlarda tam anlamıyla canlanmaya başladı. Stüdyo, 17 Mart 2023'te sinema salonlarında yayınlamak amacıyla filmin hazırlıklarını sürüdüyor.

    Filmin yapımcılığını, Simon Rich'in senaryosuna dayanarak  “Harry Potter” serisini ve “Paddington”ı içeren özgeçmişi bulunan David Heyman yapıyor. İkisi de 2016'dan beri projenin içinde yer alan isimler arasında. Rich, daha önce “Saturday Night Live”da yazar olarak çalıştı ve Seth Rogen'ın, New Yorker'ın “Sell Out” adlı kısa hikayesine dayanan son filmi “An American Pickle”ı kaleme aldı. “Paddington” ve devam filminin yönetmenliğini yapan Paul King, yeni versiyonun da yönetmeni olurken, Simon Farnaby senaryoya yardımcı olacak.

    Hikaye, Roald Dahl'ın popüler çocuk kitabı "Charlie'nin Çikolata Fabrikası"na dayanan, Willy Wonka'nın dünyaca ünlü ancak son derece gizli çikolata fabrikasını gezmek için altın bir bilet kazanan beş gençten biri olan Charlie adında fakir bir çocuğu konu alıyor. Gene Wilder, 1971 yapımı “Willy Wonka and the Chocolate Factory”de unutulmaz bir şekilde karakteri canlandırdı. Johnny Depp, daha sonra Tim Burton tarafından yönetilen 2005 yapımı "Charlie and the Chocolate Factory"de ünlü çikolatacıyı canlandırdı. Depp’in canlandırdığı versiyon, Wilder’ınkinden biraz daha karanlıktı ve Wonka’yı çocuklar için özel bir hoşnutsuzluğa ve dolayısıyla aile bağlarına sahip tuhaf bir münzevi olarak resmetti. Burton'ın versiyonu ticari bir başarıydı ve dünya çapında gişede 475 milyon dolar hasılat elde etti.

    "Wonka"nın olay örgüsünün ayrıntıları büyük ölçüde gizli tutuluyor ama yaklaşan uyarlama Willy Wonka’nın özenli tatlı kreasyon evini işletmeden önceki günlerine odaklanacak. Burton’ın filminde Wonka’nın babası her türlü şekerli ikramdan nefret eden bir diş hekimiydi. Ayrıca, daha sonra tatlı fabrikasını çalışır durumda tutan çalışkan Oompa Loompas gibi diğer tanıdık karakterlerin de filmde görünüp görünmeyeceği belirsiz. Netflix, Bay Wonka tarafından popüler hale getirilen şeker kaplı dünyayı temel alan ve geliştirilmekte olan iki animasyon serisine sahip. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top