Hesabım
    Christopher Nolan, Warner Bros.'la Tekrar Çalışmayacak

    Nolan, HBO Max kararı sonrası yollarını ayırdı..

    WarnerMedia'nın, 2021 Warner Bros. film listesinin tamamını HBO Max ve sinemalarla aynı anda gösterime sokacağını duyurduğunda, film yapımcılarının tepkisi hızla geldi. Ve belki de şaşırtıcı bir şekilde, en büyük tepki, şirketin etik kurallarını sorgulayan Warner Bros.'un sevilen yönetmeni Christopher Nolan'dan geldi. Görünüşe göre Nolan, sinema salonlarının yanında durmaya ve uzun süredir çalıştığı stüdyosundan uzaklaşmaya istekli.

    Wall Street Journal'dan gelen bir rapora göre, WarnerMedia'nın filmleri doğrudan sinemalarda ve HBO Max'te aynı gün yayınlama kararına dayanarak, Christopher Nolan'ın gelecekte Warner Bros. ile çalışması "olası değil". Bunun şu anda geliştirmekte olduğu projeleri nasıl etkileyebileceği belirsiz ama haber doğruysa, gişe çekiciliği için Nolan filmlerine güvenen Warner Bros.'a büyük bir darbe geliyor.

    Warner Bros.'la Christopher Nolan arasındaki ilişkinin son yirmi yılda ne kadar derin olduğu biliniyor. Yönetmenin Warner Bros.'un yardımı olmadan yayınladığı son film 2001’deki “Memento” oldu. Nolan ve şirketin filmlerle ortaklık içinde olduğu 20 yıl oldu ve bu süre zarfında "Dark Knight Üçlemesi", "Interstellar", "Dunkirk" ve "Inception" gibi devasa filmler yayınladılar. 2020 filmi "Tenet", geçen yıl salgın sırasında gösterime girdi çünkü Warner Bros., Nolan'ın salonlara seyirci getirebileceğine çok inanıyordu.

    Şirket, filmleri HBO Max'e kaydırmaya karar verdikten sonra, duyuru yapmadan ve büyük ölçüde hiçbir film yapımcısıyla konuşmadan önce bile Nolan, stüdyoya karşı ön saflarda yer aldı. Nolan'ın teatral deneyimin büyük bir destekçisi olduğu bir sır değil ve şimdi şirket, buna gözünü kırpmayacağını gösterdi. Bu sebeple, Nolan'ın bir sonraki filmini teatral gösterimi garanti edecek bir stüdyoya götürmeyi tercih etmesi şaşırtıcı olmayacaktır. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top