Hesabım
    Keira Knightley Artık Erkek Görüşüne Uygun Seks Sahnesinde Yer Almayacak

    Keira Knightley, aldığı önemli bir kararı açıkladı.

    Sinema dünyasına Star Wars filmleriyle giriş yapan ve uzun süredir bir yıldız olarak kariyerine devam eden Keira Knightley, geleceğini belirleyici bir açıklamada bulundu. Knightley, kariyeri boyunca birçok seks sahnesinde yer almıştı. Ancak doğum yapmasından hemen sonra film anlaşmalarına yeni bir madde eklenmesine karar verdi. Bu maddeye göre Knightley artık çıplaklık içeren bir sahnede bulunmayacak. Oyuncu bu kararını, artık erkek bakışına destek vermek istemediği için aldığını ifade etti.

    Chanel Connacts podcast programının bir bölümünde Keira Knightley, artık seks sahnelerinde yer almayacağını açıkladı. Lulu Wang ve Diane Solway'in de yer aldığı programda oyuncu, özellikle erkek yönetmenlerin çektiği filmlerde aldığı rollerde çıplaklık istemediğini söyledi: "Bu biraz gösteriş için yapılan bir şey ve ayrıca erkek bakışını (male gaze) destekliyor. Bu konuda kibirliyim ve vücudumdan iki çocuk çıktı. Birsürü adamın önünde çıplak olmamayı tercih ederim."

    Knightley, yönetmenlerin bazılarının seksi görünmesini istediklerini anlamlandırdığını ve bunu içeren seks sahnelerinin genelde çok korkunç olduğunu belirtti. Oyuncu tüm seks sahnelerine karşı değil. Ancak bu sahneleri bir kadın yönetmen ile çekmeyi tercih ettiğini söylüyor. Knightley'nin dikkat çektiği male gaze konusu şimdilerde fazlasıyla gündemde. Yıllardır Hollywood'un kadınları tektip ve yalnızca cinsel bir obje olarak göstermesi kadın oyuncuların tepkisini bolca çekiyor. Ayrıca male gaze yalnızca seks sahneleri için geçerli olmuyor. Kadın karakterlerin dünyadaki konumunu sınırlaması nedeniyle Zendaya gibi oyuncular önlerine gelen onlarca rolü reddediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top