Hesabım
    "Mimaroğlu" Belgeseli Mubi'deki Yerini Aldı!

    Mimaroğlu, Mubi platformuna konuk oluyor!

    Dünya çapında birçok önemli festivalde gösterimini yapan belgesel film "Mimaroğlu", bugünden itibaren Mubi'de sinemaseverlerin karşısında olacak. Serdar Kökçeoğlu'nun imzasını taşıyan Mimaroğlu, 60'lı yıllarda Türkiye'den Amerika'ya göç eden elektronik müzik bestecisi İlhan Mimaroğlu'nun hikayesine odaklanıyor.

    Milyonlarca sinemaseverin ilgiyle takip ettiği Mubi platformu, Mimaroğlu belgeselinin gösterimini yapmaya 27 Ocak günü, yani bugünden itibaren başlıyor. Platform bugüne kadar dünya sinemasından binlerce önemli filmi bünyesinde izleyici karşısına çıkardı ve çıkarmaya devam ediyor. 

    2012 yılında kaybettiğimiz ve ardından Caz Sanatı, Müzik Tarihi, Sinema Köşelerinde, 11 Çağdaş Besteci, Ertesi Günce gibi eserlerini bırakan İlham Mimaroğlu'nu anlatan Mimaroğlu belgeselinin yapımı yaklaşık olarak iki buçuk yıl sürdü. Yapım aşamasında fon ve ödül sahibi olan Mimaroğlu, 60'lı yılların başında New York'a yerleşen İlhan Mimaroğlu'nun 40 yıl boyunca kendini çektiği 8mm ve dijital görüntüler kullanılarak kurgulandı. Filmde kullanılan görüntüler daha önce başka bir yerde kullanılmadı.

    Mimaroğlu, dünya prömiyerini Visions du Réel'de yapmıştı. 39. İstanbul Film Festivali'nin belgesel yarışmasında mansiyon ödülünün ve 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali yarışmasında Jüri Özel Ödülü'nün sahibi olmuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top