Hesabım
    Altın Küre Adaylıklarının Sürprizleri ve Hayal Kırıklıkları

    Altın Küre aday listesi birçok sürpriz sonuca sahne oldu..

    Altın Küre bu yıl Covid-19 nedeniyle normal takvim tarihine sadık kalamadı. Her yıl, aralık ayında adaylar açıklanır ve ocak ortası gibi de tören düzenlenirdi. Ancak, 78. tören, farklı kıyılardan Tina Fey ve Amy Poehler tarafından yapılacak sanal ev sahipliğiyle şubat ayının sonlarına ertelendi. Adaylar, her zamankinden yaklaşık iki ay sonra, çarşamba sabahı ilan edildi. 

    Bugünün adaylarından en büyük kazanan Netflix oldu. Film tarafında, dev platformun filmlerinden ikisi en önemli ödüle aday gösterildi. David Fincher’ın “Citizen Kane” filminin senaryo yazım süreci hakkındaki draması “Mank” altı adaylık aldı ve Aaron Sorkin’in 1968 Demokratik Ulusal Kongresi’ndeki protestoları izleyen bir dava hakkındaki draması "The Trial of Chicago 7" ise beş adaylık kazandı. Bu arada, TV için Netflix, "The Crown"un dördüncü sezonu için birçok adaylık kazandı. Kara para aklama draması “Ozark” da önemli adaylıklar elde etti. Elbette, her aday listesinin güzel sürprizleri ve hayal kırıklıkları oluyor. Bakalım bu sene bu anlamda neler ortaya çıkmış.

    Hayal Kırıklıkları

    32 kez aday gösterilen ve Oscar gibi bu ödüllerde de rekor sahibi olan Meryl Streep, The Prom ve Let Them All Talk performanslarıyla beklenilen komedi/müzikal kategorisindeki en iyi kadın oyuncu adaylığını alamadı. En az onun kadar sürpriz olan bir şey varsa, o da Delroy Lindo'nun "Da 5 Bloods" filmindeki rolünün adaylıklar arasında kendine yer bulamaması. Oyuncu adaylık sürprizlerinin bir diğeri ise uzun yıllar sonra yönetmenlik yerine oyunculukla adından söz ettiren Ben Affleck ve The Way Back performansı oldu. Steven Yeun'un Minari, Zendaya'nın Malcolm & Marie ve Kate Winslet'in Ammonite performansları da oyunculuk anlamında bir adaylık beklenti içinde olunan isimlerdi ama bu hedeflerine ulaşamadılar. 

    "Bridgerton", Regency dönemi draması ve Netflix'teki ilk Shondaland senaryolu dizisi. Noel Günü'nde prömiyerini yaptıktan sonra yayıncının en çok izlenen dizisi oldu ama adaylık alamadı. "Dead to Me", Christina Applegate ve Linda Cardellini için Emmy adaylıkları alan ikinci sezonun ardından, Altın Küre için neredeyse favoriler arasındaydı ama adaylık göremedi. Adaylık almayı başaramayan bir diğer diziyse, çok sevilen komedi "What We Do in the Shadows" oldu. 

    Sürprizler

    Emerald Fennell, "Promising Young Woman"ı yönettiği için, yıllarca kadın yönetmen aday göstermediği için eleştiriler alan Altın Küre'nin bu yıl birden fazla kadın yönetmeni aday göstermesine yardımcı olup Regina King ve Chloe Zhao'ya katıldı. Cats filmiyle kötü zamanlar geçiren James Corden, "The Prom" performansıyla aday oldu ve travmayı biraz olsun atlatma şansı buldu. Yılın en önemli sürprizlerinden olan The Mauritanian filminin başrol oyuncusu Tahar Rahim, görünüşe göre Un Prophete sonrası en iyi performansını sergilemiş ve adaylığı kapmış. 

    Dizi kategorisinde ise "Emily in Paris" çok izlenmesine rağmen adaylık alarak şaşırtıcı ama güzel bir sürprize imza attı.  Bazıları sadece Lily Collins'in aday gösterileceğini tahmin etse de ana kategoride gelen adaylık da yüzleri güldürdü. Oyuncu kategorisinde, birçok ödüllü usta oyuncunun yanında Emma Corrin ve Josh O’Connor'ın "The Crown"la aday olması da güzel ve ilham verici bir sürprizdi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top