Hesabım
    Netflix, Rebecca Hall İmzalı "Passing"in Haklarını Devraldı

    Tessa Thompson ve Ruth Negga'lı Passing'in hakları, Netflix'in oldu.

    Dünya prömiyerini Sundance Film Festivali'nde yapan Passing'in uluslararası hakları Netflix'e devredildi. Netflix film şirketi, Passing için 15 milyon dolarlık ödeme yaptı. Oyuncu Rebecca Hall'un yönetmenlik denemesi olan Passing, başrolüne Ruth Negga ile Tessa Thompson'ı yerleştiriyor.

    Açıklamalara göre Netflix, Passing'in hakları için 15.75 milyon dolar teklif ederek rakiplerinin arasından sıyrıldı. Netflix'in beş farklı rakibi Passing için teklif vermişti. Siyahilerin gözünden eleştiri içeren bir dram filmi olan Passing'in konusu ise şöyle: Clare, 1920’ler hayatını beyaz gibi davranarak yaşamaya karar veren açık tenli siyah bir kadındır. Kendisi gibi olan okul arkadaşı Irene ise Afro-Amerikan toplumunun içinde yaşar. Yıllar sonra yeniden bir araya gelen Clare ve Irene, seçimleri nedeniyle çatışma yaşar. Renk çizgisinin zıt taraflarında yaşamayı seçen Clare ve Irene, zamanla birbirlerini kendi dünyalarına çeker.

    Passing, Sundance Film Festivali'nin Amerikan filmleri arasında yapılan Drama Yarışması'nda rakipleriyle birlikte gösterime sunulmuştu. Ancak film, ödülün sahibi olamadı. Filmin kadın gücü üzerine yoğunlaştığı söyleniyor. Passing'in oyuncu kadrosunda Ruth Negga ve Tessa Thompson'ın yanı sıra Andre Holland, Alexander SkarsgardBill Camp gibi isimler yer alıyor.

    Sundance'te Passing'in yanı sıra başka bir oyuncunun yönetmenlik denemesi olan filmler de bulunuyordu. Bu filmlerden biri Robin Wright'ın imzasını attığı Land oldu. Passing'in Netflix'teki izleyicilerinin karşısına ne zaman geçeceği henüz bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top