Hesabım
    Disney, Fox'un Animasyon Şirketini Kapatıyor

    Blu Sky Stüdyoları'na kilit vuruluyor.

    Bir neslin çocukluğunu unutulmaz hale getiren Buz Devri serisinin yaratıcı şirketi Blue Sky Animation kapatılıyor. 20th Century Fox bünyesinde bulunan stüdyonun kapılarına, Disney'in kararıyla kilit vuruluyor. Stüdyodan gelen açıklamaya göre bunun nedeni, sektörün ve şirketin ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalması.

    Blue Sky Animasyon Stüdyosu'nun sözcüsü, şirketin kapatılacak olmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Ekonominin son zamanlarda geldiği duruma bakıldığında, yapılan değerlendirmelerin ardından Blue Sky Stüdyoları'nın yapım tarafının kapatılması hakkında zor bir karar vermek zorunda kaldık." 1987 yılında ilk kez film çekimi yapmaya başlayan stüdyo Chris Wedge, Michael Ferraro, Carl Ludwig, Alison Brown, David Brown ve Eugene Troubetzkoy tarafından kurulmuştu. O günden bugüne 13 film hayata geçirildi.

    Blue Sky'ın sinema sektörüne kazandırdığı animasyon yapımları arasında Ice Age'in yanı sıra Ferdinand, Spies In Disguise, Rio, Robots gibi filmler bulunuyor. Ayrıca televizyon için iki yapım ve oyun sektörü için dört yapım ortaya çıkarılmıştı. Stüdyonun global çapta 3.2 milyar dolarlık hasılatı bulunuyor. Stüdyonun açıklamasına uygun olarak Disney'in son zamanlarda zor bir ekonomik dönemden geçtiği biliniyor. Birçok film sinema gösterimini yapamadı. Dijital platform gösterimleri ise yetersiz gibi görünüyor. Şirketin en büyük kazançlarından biri tema parklarından geliyordu. Ancak pandemi döneminde Disney tema parkları da çalışmaz hale geldi.

    Animasyon şirketi son olarak Nimona çizgi romanlarını uyarlıyordu ve söylenenlere göre filmin yüzde 75'i tamamlandı. 10 ay sonra 2022 yılı içerisinde gösterime girmesi planlanıyordu. Ama verilen kapatılma kararının ardından Nimona yok olacak gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top