Hesabım
    David Heyman, Harry Potter'ın 20. Yılına Özel Set Anısını Paylaştı

    Harry Potter filmleri 20 yaşına bastı.

    Dünyaca ünlü fantastik uyarlama film serisi Harry Potter izleyici karşısına çıkalı tam 20 yıl oldu. Serinin yapımcıları yıl dönümüne özel olarak eski ve unutulmaz anılarını basın ile paylaştı. Konuşma yapan isimlerden biri de 8 filmin tamamında yapımcı görevi üstlenen David Heyman olmuştu. Heyman, setten bir anısını anlattı.

    Yapımcı David Heyman şu sözleri sarf etti: "İlk kitabı okuduğumda elimde özel bir şey olduğunun farkındaydım. Çok sevdim. Beni harekete geçirdi. Henüz yayınlanmadan aşık olmuştum. İlk set günümü unutamıyorum. Harry ve Hagrid'in Hogsmade'deki tren istasyonunda birbirlerine veda ettikleri Felsefe Taşı'nın son sahnesini çekiyorduk. Dan, gözlerini yeşil yapması için kontakt lensler takıyordu ve onlara alerjisi vardı. Gözleri kızarmış ve şişmişti. Lensleri çıkarmamız gerekiyordu. Yeşil gözleri dijital olarak ekleyebileceğimizi düşündük. Ama sonra işe dijitali katmama kararı aldık, çünkü yapay duruyordu. Ama Dan'in gözleri kırmızı ve şişti. Garip bir şekilde Hagrid ile veda sahnesi için çok uygundu."

    Daniel Radcliffe her ne kadar o sahnede acı çekiyor olsa da film ekibi acı çekmesine izin vermiş gibi görünüyor. Radcliffe, Empire Magazine'in Nisan ayı sayısı için bir röportaj verdiği de biliniyor. Oyuncu, Yüzüklerin Efendisi serisinin 20. yılını kutlayan Elijah Wood ile birlikte dergiye konuştu. Ama henüz röportaj online olarak yayınlanmadı. Mart ayı içerisinde röportajın bir kısmına ulaşabileceğimiz söyleniyor. Wood ve Radcliffe, bu sayede ilk kez bir araya gelmiş oldu.

    J.K. Rowling'in yazarı olduğu Harry Potter film serisi 2001 yılında ilk kez izleyici karşısına çıkmış ve 2011 yılında izleyiciler filmlere veda etmişti. Uzun yıllar boyunca dünyaya büyücü hakimiyeti getirmeye çalışan ve birçok kişinin katledilmesinden sorumlu Voldemort'un ölümünü serinin sonunda görmüştük. Harry, Ron ve Hermione ise kendi yollarını çizmişlerdi. Bu büyülü dünyada yaşayan üç kahramanımızın 30'lu yaşlardaki hallerini ve çocuklarının Hogwarts'a başlamış hallerini gösteren Cursed Child isimli bir tiyatro oyunu birkaç yıldır sahneleniyor. Ayrıca Gerard Grindelwald, Albus Dumbledore ve Newt Scamander'ın gençliklerini izlediğimiz Fantastik Canavarlar serisi kaldığı yerden devam ediyor. Son olarak bir Harry Potter dizisinin hayata geçirileceği biliniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top