Hesabım
    "Milyon Dolarlık Afiş"ten Fragman Paylaşıldı

    Belgesel film "Milyon Dolarlık Afiş"ten fragman yayınlandı.

    Altın Fırçalı Adam belgeselini hayata geçirmesiyle tanıdığımız Fatih Yürür'ün imzasını attığı "Milyon Dolarlık Afiş"ten fragman paylaşıldı. Yönetmen Yürür'ün yapımcı Hakan Tunga Kalkan ile birlikte hayata geçirdiği belgesel film, izleyicilerini sinema afişleri üzerinden eşsiz bir tarihi yolculuğa çıkarmayı hedefliyor.

    İmzaları posterlerde kaybolmuş sanatçılarla röportajlar, koleksiyoncuların film posterleri hakkındaki düşünceleri ve satıcıların film posterleri hakkında farklı hikayeleri gibi farklı görüş açılarına yer verecek olan Milyon Dolarlık Afiş, sinema sevgisini farklı bir dille anlatacak. İllüstratörlerden yönetmenlere, yapımcılara, izleyicilere kadar uzanan bu belgesel, sinemaseverleri derin bir bellek yolculuğuna çıkaracak.

    Yapım süreci tam iki yıl süren ve destek kampanyasıyla hayata geçirilen Milyon Dolarlık Afiş belgeseli, yok olmakta olan afiş kültürünü yeniden canlandıracak, inşasının devamını sağlayacak ve izleyicileri sinemaya çeken o eserlerin macerasını gözler önüne serecek. Sinema tarihinin en başından bugüne var olan ancak dönüşüm geçiren afiş kültürünü özellikle arşivcilerin sözlerinden dinleyeceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top