Hesabım
    Regina King, Yeni Projesinde Shirley Chisholm'ü Canlandıracak

    John Ridley, biyografi filminin yönetmenliğini yapacak.

    Kevin Winter/Getty Images

    Oscar, Altın Küre ve dört kez Emmy Ödülü sahibi Regina King, Amerika’nın ilk siyahi kongre üyesi olan Shirley Chisholm hakkındaki uzun metraj film “Shirley”de başrolü oynayacak ve yapımcılığı üstlenecek. Participant'ın prodüksiyonunu üstlendiği film, Oscar ödüllü film yapımcısı John Ridley tarafından yazılacak ve yönetilecek. Yapımının bu yıl içinde başlaması bekleniyor.

    Hikaye, "zamanımızın en çığır açan siyasi liderlerinden birinin samimi, perde arkası bir portresi" olarak tanımlanıyor ve tarihi bir an olan, Chisholm’un 1972 başkanlık kampanyasını izliyor. King, yaptığı açıklamada, "Shirley Chisholm’un korkusuz kararlılığı pek çoğumuz için ilham kaynağı oldu ve bu filmle gelecek nesillere ilham vermeyi umuyoruz. Arkadaşım ve akıl hocam John Ridley ve Participant ekibiyle bir kez daha işbirliği yapmak, bu on yıllık yolculuğu daha da tatlı hale getiriyor." dedi.

    Tarihi proje, "Watchmen" için dördüncü Emmy'sini alan, ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesini "One Night in Miami"yle yapan ve Oscar'a aday gösterilen ilk siyahi kadın yönetmen olmak için yarışan yıldız isim için büyük bir yılın ardından geliyor. King, çığır açan politik simge karakteri oynamanın yanı sıra, projeyi Reina King'le birlikte Royal Ties Productions bayrağı altında yürütecek.

    Participant'tan Jeff Skoll ve Anikah McLaren yönetici yapımcılığı üstlenecek. John Ridley, “Regina’nın Shirley'nin eksiksiz ve çok insani bir portresini hayata geçirme tutkusu, ilk tanıştığımız günden beri açıkça görülüyor. Hem Regina hem de Reina'ya, bu gerçekten olağanüstü bireyin hikayesini anlatmak için ortak olma konusunda bana güvendikleri için minnetarım." dedi.

    Yapım şirketi Participant'ın CEO'su David Linde, "Shirley Chisholm’un bir politikacı olarak hayatı ve Washington’daki çığır açan kariyeri kritik bir bölüm ama çoğu zaman gözden kaçan Amerikan tarihinin önemli bir parçası. Bu olağanüstü kadının hikayesini her yerdeki izleyicilerle paylaşmak için John, Regina, Reina ve son derece yetenekli bir yaratıcı ekiple ortak olmaktan heyecan duyuyoruz." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top