Hesabım
    Eğitim Temalı 6. Uluslararası Kısa Film Yarışması Başlıyor!

    Eğitim-Bir-Sen'in düzenlediği 6. Uluslararası Kısa Film Yarışması başvuruları başlıyor.

    Eğitim-Bir-Sen'in hayata geçirdiği Eğitim Temalı 6. Uluslararası Kısa Film Yarışması ile ilgili resmi açıklama geldi. Yarışmaya başvurma kuralları ve jüri tarafından değerlendirilerek takdim edilecek olan ödüller duyuruldu. 2014 yılında "Öğretmen" temasını sahiplenen festival, "Örgütlenme" ve "Vefa" temalarının ardından 2017 yılından itibaren "Eğitim"i tema olarak seçti. Bu yıldan itibaren festival, uluslararası boyutlara taşınıyor.

    Eğitim Temalı 6. Uluslararası Kısa Film Yarışması'na başvuracak olan filmlerin kurmaca dalında olması bekleniyor. Süreleri 10 dakikayı geçmeyecek şekilde olması istenen kısa filmler için son başvuru tarihi 20 Nisan 2021 olarak seçildi. Dünya genelinde farklı dil ve kültürleri bir araya getirmeyi hedefleyen festival, Eğitim alanındaki farklı bakış açılarını sanatla buluşturmayı, tüm dünyada ortak iş ve emek konusu olan eğitime uluslararası platformda sinemanın etkileyici diliyle dikkat çekmeyi, eğitim süreçlerinde yaşananları, eğitimin önemli ve özel taraflarına odaklanacak hikâyeleri ortaya çıkarmayı amaçları dahiline alıyor.

    Yarışma kapsamında birinci olan yönetmene 20.000TL, ikinci olan esere 15.000TL, üçüncüye ise 10.000TL takdim edilecek. Jüri tarafından sanatsal amaca uygunluğuyla seçilecek bir kısa filme ise Mehmet Akif İnan Özel Ödülü verilecek. Ödül, 6.000TL değerinde bulunuyor. Jürinin seçeceği bir diğer ödül ise eğitime emek

    veren, eğitim süreçlerinde aktörlük yapan, eğitimcilerin gözüyle çekilmiş bir esere, Erol Battal Sendikal Kadraj Ödülü olarak takdim edilecek. Erol Battal Sendikal Kadraj Ödülü, 5.000TL değerinde olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top