Hesabım
    4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nin Emek ve Onur Ödülleri Belli Oldu

    Kadın Yönetmenler Festivali'nin Emek ve Onur Ödülleri hangi değerli sanatçılara verilecek?

    Bu yıl 4. kez düzenlenecek olan Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nde Emek ve Onur Ödülleri takdim edilecek. Festival kapsamında verilecek olan Emek Ödülü'ne Sevin Okyay; Başarı Ödülü'ne, Profesör Eylem Atakav; Onur Ödülü'ne ise Honeyland'in yönetmeni Tamara Kotevska layık görüldü. Ayrıca Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'de jüri olarak filmleri değerlendirmeye alacak olan isimler resmi olarak açıklandı.

    Mart ayı içerisinde izleyici karşısına çıkacak olan 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nin Onur Ödülü Honeyland belgesel filmiyle Oscar adaylığı kazanan ve dünya çapında birçok önemli festivale konuk olan yönetmen Tamara Kotevska'ya verilecek. Türkiye'nin ilk kadın sinema yazarı olma unvanına sahip olan Sevin Okyay'a Emek Ödülü'nün verilmesi kararlaştırıldı. Başarı Ödülü ise East Anglia Üniversitesi'nde kadın ve medya üzerine birçok çalışma yürüten, aynı zamanda yönetmenlik yapan Eylem Atakav'a takdim edilecek.

    Dünya Sineması seçkisi ve yerli sinema seçkisi bulunan 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nin ulusal kategori jüri üyeleri arasında Dr. Öğr.Üyesi Dilaver Bayındır, yönetmen Jale İncekol, yönetmen Sevinç Baloğlu, yönetmen Aysim Türkmen ve sinema yazarı Banu Bozdemir bulunuyor. Balkan filmleri yarışmasındaki yapımları ise Kısa Film Koordinatörü Doç.Dr.Ragıp Taranç, Uluslararası Koordinatörleri, Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Merve Uygun ve  Dr. Ebru Beyazıt ile Balkan Temsilcisi Nena Popović'ten oluşan jüri üyeleri değerlendirecek.

    4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nin ödül töreni 25 ve 30 Haziran tarihleri arasında Seferihisar'da düzenlenecek. Festival kapsamında dünya sinemasından 27 film, dünya prömiyerlerini ilk kez Türkiye'de yapmış olacak. 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali 1 ve 7 Mart tarihleri arasında düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top