Hesabım
    Ava DuVernay'den Golden Globe'a Tepki!

    Golden Globe adaylarını seçen HPFA'da beyaz Amerikalılar dışında kimsenin olmaması yeni gündeme geliyor...

    Altın Küre tartışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda çıkan tartışmayla birlikte Golden Globe'da etnik çeşitlilik olmaması dikkatleri çekmişti. Şimdi ise L.A. Times'ın yaptığı bir haberle birlikte Ava DuVernay'den tepki geldi. DuVernay, herkesin uzun süredir bildiği konuların yeni haber yapılmasına tepki gösterdi.

    Yaklaşık olarak bir ay kadar önce, Golden Globe'un Minari'yi Amerika'da geçip İngilizce olmasına karşın Uluslararası Film kategorisinde değerlendiriyor olması ortalığı karıştırmıştı. Minari, Koreli bir aileyi odağına alıyordu. Geçtiğimiz haftalarda ise Golden Globe adayları açıklandı. Önceki yıllarda Akademi'ye yöneltilen etnik çeşitlilik olmaması eleştirisinde oklar Golden Globe'a çevrildi. Golden Globe'un adaylarını HFPA üyeleri tarafından değerlendirilip seçiliyor. L.A. Times'ın haberine göre HFPA'de hiç siyahi üye yok. Bu durum da basında yeni yeni tepki toplamaya başladı.

    Yönetmen ve senarist Ava DuVernay ise L.A. Times'ın "ortaya çıkarması"nın üzerine basarak şu reaksiyonu gösterdi: "Ortaya çıkardı? İnsanların böyle davrandığı yaygın olarak bilinmiyor mu? YILLARDIR?" DuVernay'e destek veren isimlerden biri de Oscar ödüllü oyuncu ve yönetmen Regina King oldu.

    Geçtiğimiz yıllarda Akademi tüm bu eleştirileri yapıcı bir hale dönüştürerek üyeleri arasına dünyanın dört bir yanından farklı etnik köken, cinsiyet ve yönelimden insanlar almıştı. Hatta Zeynep Atakan da Akademi üyesi olmuştu. Ancak Golden Globe'un henüz bu konuda bir girişimi bulunmuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top