Hesabım
    "Red Sonja" Uyarlamasını Tasha Huo Yazacak, Joey Soloway Yönetecek

    Red Sonja için yeniden harekete geçildi.

    Red Sonja çizgi romanlarının beyaz perdeye uyarlanması için uzun süredir uğraş veriliyor. Açıklamalara göre bir kez daha Red Sonja için yeni bir senaristle anlaşma yapıldı. Red Sonja'nın yönetmenliğini Joey Soloway üstlenecek, senaryosunu ise Tasha Huo kaleme alacak.

    Red Sonja çizgi romanları 1970'li yıllarda Marvel Comics altında okuycularıyla buluşturulmuştu.  Roy Thomas ve Barry Windsor Smith'in yaratıcısı olduğu çizgi romanlar bir kadın savaşçının hikayesini anlatıyordu. Film uyarlaması için önce Bryan Singer ile anlaşma yapılacağı söylenmişti. Ancak Singer'ın kariyeri Bohemian Rhapsody ile birlikte yok olma aşamasına doğru ilerlediği için anlaşma yapılamadı. Daha sonra açıklanan başka bir kararla birlikte Transparent dizisinin tanınan ismi Joey Soloway, Red Sonja'yı yönetmesine karar verildi. Şimdi ise Tomb Raider televizyon dizisini yazan Tasha Huo ile imza atıldı.

    Soloway, Red Sonja konusunda şu sözleri sarf etti: "Red Sonja'yı sonsuzluktan beri seviyorum. Onun hikayesini hayata geçirmeden rehber olacağım ve bu sinematik yolculuğa çıkacağım için gurur duydum. Dünyamızda Red Sonja'nın gücünün altında kalkma, doğayla ve dünyamızla bağ kurma şeklinden daha yüce çok az an vardır. O mitik bir kahraman ve onu ekrana uyarlamak bir sinemacı olarak benim için hayallerimin gerçek olması anlamına geliyor."

    Çizgi romanların konusu ise şöyle: Red Sonja'nın 17 yaşındayken başına bir facia gelmiştir. Ailesiyle birlikte yaşayan genç kızın ailesi paralı askerler tarafından katledilir. Sonia ise tecavüze uğrar ve intikam almaya yemin eder. O sırada karşısına kırmızı tanrıça Scathach çıkar. Kızıl tanrıça ona birçok silahı kullanma yeteneği ve güç verecektir. Ancak tek şartı, savaşıp yenilmediği sürece hiçbir erkekle birlikte olmamasıdır...

    Red Sonja filmi birçok kez beyaz perdeye aktarılmaya çalışılmıştı. Öncelikle usta yönetmen Robert RodriguezRose McGowan'ın başrolüne alarak bir Red Sonja filmini hayata geçirmeye çalıştı. Ardından ise Simon WestAmber Heard'ü başrolüne yerleştirerek Red Sonja'yı çekmeye çalışmıştı. Ancak hiçbiri başarılı olamadı.

    Red Sonja'nın oyuncu seçimlerine hemen başlanması planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top