Hesabım
    Spike Lee, Golden Globe'u Eleştirdi!

    Spike Lee, Golden Globes ödüllerini veren HFPA'de hiç etnik çeşitlilik olmamasına dikkat çekti.

    Oscar ödüllü yönetmen Spike Lee, geçtiğimiz akşam Golden Globes Ödül Töreni'nde ailesiyle birlikte yerini aldı. Lee'nin çocukları Satchel ve Jackson Lee, bu yılın Altın Küre elçileri olmuştu. Spike Lee, Altın Küre ödüllerinin kimlere verileceği seçen HFPA üyelerini eleştirmeyi ihmal etmedi. Yönetmen, üyeler arasında çeşitlilik olmamasından yakındı.

    Son birkaç yıldır hemen hemen her ödül veren prestijli kuruma etnik çeşitliliğe yer vermemeleri nedeniyle eleştiri getiriliyor ve bu durum düzeltilmeye çalışılıyor. Steve McQueen'in BAFTA Ödülleri'ni eleştirdiği gibi Spike Lee, Golden Globes'u eleştirmeden geçmedi. Söylenenlere göre HFPA'da 87 üye bulunuyor ve bunların hiçbiri siyahi değil. HFPA'nın başında bulunan Meher Tatna, son 20 yıldır bir siyahi üye alma girişiminde bulunmadı.

    Spike Lee, eleştirisini Variety üzerinden herkesle paylaştı ve şu sözler yer aldı: "The Hollywood Foreign Press hakkında yapılması gereken çok şey var. Her şeye rağmen çocuklarımız Satchel ve Jackson'ın Golden Globes'a elçi olarak hizmet verdiğini görmek keyif verici. Umarım HFPA üyeleri bu konuyla alakalı olarak çeşitliliği artırmaları gerektiğini anlar. Bazı kız ve erkek kardeşlerimize yer versinler."

    Lee ayrıca Golden Globes'un iyileştirilmesini isteyen #TimesUp organizasyonunda yer alan ünlü isimlerden biri. Organizasyon geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerindne şu açıklamayı yapmıştı: "Hollywood Yabancı Basın Derneği. 87 üye arasında hiç siyahi üye yok. Görünüşte yapılan bir düzeltme yetersiz. #TimesUpGlobes" Bu paylaşımı Kerry WashingtonSterling K. Brown, Amber Tamblyn, Ellen Pompeo, Jurnee Smollett, Amy Schumer, Sean Hayes, Simon Pegg, DeVon Franklin, America Ferrera, Mark Duplass, Busy Phillips, Dakota Johnson, Patton Oswalt, ve Laura Dern gibi yıldız isimler yaymıştı.

    Golden Globes Ödülleri geçtiğimiz akşam sahiplerini buldu. Özellikle En İyi Yönetmen ödülünün Chloe Zhao'ya verilmesi herkesi sevindiren haber oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top