Hesabım
    Chloe Zhao, Altın Küre Tarihinde Ödül Kazanan İkinci Kadın Yönetmen Oldu

    Zhao, aynı başarıyı Akademi Ödülleri'nde de yakalamak istiyor..

    Richard Shotwell/Invision/AP

    "Nomadland", drama dalında en iyi film kategorisinde Altın Küre kazandı. Yönetmen Chloe Zhao ve film ise Altın Küre tarihine geçti. Galibiyet, bir kadın tarafından yönetilen bir filmin Altın Küre'de birincilik ödülünü kazandığı ilk film oldu. Zhao, yapımcı ve yönetmen olarak en iyi film ödülü kazanan ilk Asyalı kadın oldu. Aynı zamanda, “Nomadland”in yapımcılarından biri olan yıldız Frances McDormand, Altın Küre'ye hem yapımcı hem de oyunculuk için aday gösterilen ikinci kadın ve yapımcı olarak kazanan ilk kadın oldu. Zhao, Barbra Streisand'dan sonra yönetmen ödülüne uzanan ikinci kadın yönetmen oldu. 

    Adaylar açıklandığında Zhao, Emerald Fennell ("Promising Young Woman")  ve Regina King ("One Night in Miami"), David Fincher ("Mank") ve Aaron Sorkin ("The Trial of the Chicago 7")'le karşı karşıya geldi ve Altın Küre, yönetmen kategorisinde ilk kez üç kadın aday birden çıkardı. "Nomadland"de McDormand, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir karavan kullanan, geçici işlerde çalışan ve yol boyunca diğer göçebelerle (çoğu profesyonel olmayan oyuncular tarafından canlandırılan) tanışan Fern'i canlandırıyor.

    Bu yıldan önce, Altın Küre tarihinde sadece beş kadın yönetmen aday gösterilmişti: Streisand ("Yentl" ve "The Prince of Tides"), Jane Campion ("The Piano"), Sofia Coppola (“Lost in Translation”), Kathryn Bigelow (“The Hurt Locker” ve “Zero Dark Thirty”) ve Ava DuVernay (“Selma” ). Zhao, aynı zamanda Ang Lee'nin 2005’te “Brokeback Mountain”la ödülü kazanmasından bu yana bir Altın Küre kazanan ilk Asya kökenli yönetmen oldu.

    “Nomadland”, 2015 yapımı “Songs My Brothers Taught Me” ve 2017 yapımı, çok övülen “The Rider” filminin ardından Zhao'nun dikkat çeken üçüncü uzun metrajlı filmi. Bir sonraki film projesi, Covid-19 nedeniyle ertelendikten sonra şu anda sonbaharda yayınlanması planlanan Marvel filmi “Eternals” olacak. Daha sonra, bir bilim kurgu filminde Dracula'yı youmlaması planlanıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top