Hesabım
    4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali Açılışını Yaptı!

    Kadın Yönetmenler Festivali, çevrimiçi açılışını gerçekleştirdi.

    Bu yıl 4. kez düzenlenen Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, açılışını resmi olarak gerçekleştirdi. 1 ve 7 Mart tarihleri arasında izleyici karşısında olması planlanan festival, ilk gününde çevrimiçi olarak izleyicilerine kapılarını açtı. Açılış, bir Youtube yayını ile gerçekleştirildi.

    Festival Direktörü Gülten Taranç, Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nin bugüne kadarki sürecini açılışta şu sözlerle anlattı: "Kırılgan olmak çok güç gerektiriyor, güçlü kadınların ana karakter olduğu filmlerin yarıştığı yarışmamızın ana temasını “süperkahramanlık” olarak belirlerken pandemiden habersizdik… Her yıl daha da büyüyerek gerçekleştirdiğimiz festivalimizin çevrimiçi olması belki de ileriki yıllar da gezici bir festival olmamıza olanak sağlayacaktır. Herkesin sağlıkla, keyifle evlerine konuk olduğumuz bir festival olsun. Bu bağımsız film hareketinde bizlere filmlerini gönderen meslektaşlarımıza, destek olan, bize inanan herkese sonsuz teşekkürler. Sığmadık, sığamıyoruz, sığamayacağız."

    Festival Direktör Yardımcısı Duygu Kocabaylıoğlu, İngiltere ile yapılan iş birliğinden, Britanyalı Türk Kadınları Derneği'nin katkılarıyla 7 filmin, East Anglia Üniversitesi'nin katkılarıyla ise 13 filmin yurt dışında izleyici karşısına çıkacağından bahsetti. Kosova Gerçek Derneği sayesinde ise iki film, Kosova'da seyircilerin erişimine açık olacak. East Anglia Üniversitesi öğrencilerine özel olarak Digital Storytelling atölyesi gerçekleştirilecek. Seçkide yer alan filmlerin ekipleriyle tüm hafta boyunca söyleşiler gerçekleştirilecek.

    Atölye Programı

    • 1000 Volt Renk Atölyesi – 02.03.2021 – saat 15.00 – 1000 Volt Post Production
    • Bak, Gör, Bekle, Çek Atölyesi – 06.03.2021 – Saat 14.00 – ArtLens, Nilay İşlek,
    • Film Müziği Atölyesi – 03.03.2021 – Saat 14.00 – Prof. Berrak Taranç,
    • New Media Documentaries & Digital Storytelling Workshop – 06.03.2021/ 07.03.2021 – Saat 09.00/ 09.00 - UEA, Zeynep Merve Uygun. (Bu etkinlik yalnızca UEA öğrencilerinin katılımına açıktır. Eğitim dili İngilizce’dir.)

    4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, 7 Mart tarihine kadar online programına devam edecek. 25 ve 30 Haziran tarihleri arasında ise Seferihisar'da festivalin fiziki kısmının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu tarihlerde ödül töreni, atölyeler ve sektörel buluşmalar yapılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top