Hesabım
    WandaVision'ın Finali, Nasıl Konuyu Doctor Strange 2'ye Çevirdi?

    Scarlet Witch'i Doctor Strange'de nasıl göreceğiz?

    Marvel Sinematik Evreni'nin dördüncü evresini resmi olarak başlatan WandaVision mini dizisi, geçtiğimiz Cuma günü sona erdi. Ardında ise kafalarda biraz soru işareti, bolca şaşkınlık ve Doctor Strange In The Multiverse of Madness merakı bıraktı. Elizabeth Olsen'ın Doctor Strange 2'de yer alacağı zaten biliniyordu. Ama bunun yolunun nasıl yapılacağı WandaVision finaliyle ortaya çıktı. (Dikkat, spoiler içerir.)

    Elizabeth Olsen ve Paul Bettany'nin başrolünü paylaştığı WandaVision hüzünlü bir final bölümüyle sona erdi. Wanda Maximoff'u Avengers: Age of Ultron'dan itibaren bu evrende görüyorduk. Ancak, WandaVision dizisine kadar güçlerinin sınırları, daha doğrusu sınırsızlığı hiç bu kadar açığa çıkmamıştı. Final bölümünde Kathryn Hahn'ın canlandırdığı Agatha'nın şu sözleri sarf ettiğini duyduk: "Scarlet Witch öyle doğmadı. Buna dönüştürüldü. Ait olduğu cadı meclisi yok ya da büyülü sözlere ihtiyacı yok. Güçlerin Sorcerer Supreme'inkileri aşıyor. Kaderin dünyayı yok etmek."

    Bu sözlerden anlayabileceğimiz şeylerden biri, Scarlet Witch'in Doctor Strange In The Multiverse of Madness'ın kötü kahramanı olabileceği. Final bölümünün post credit sahnesinde Wanda'nın zihnini ikiye böldüğüne tanık olmuştuk. Bir taraftan dağ başında kimsenin olmadığı bir kulübede Wanda çayını yudumluyor, diğer taraftan lanetlenmiş büyü kitabı The Darkhold'u okuyordu. Kitapta yasaklanmış karanlık büyülerin de olduğu kesinlikle biliniyor. Ayrıca fark edilen bir detayda, bu post credit sahnesinde Doctor Strange'in bestecisi Michael Giacchino'nun bestesi çalıyordu.

    Doctor Strange In The Multiverse of Madness'ın kötüsünün Mordo olacağı söylenmişti. Bu durum değişebilir ve Wanda'yı esas tehlike olarak izleyebiliriz gibi görünüyor. Kaos Büyüsü'nü öğrenen Wanda, Doctor Strange'in çoklu evrenli dünyasını çılgına çevirebilir!

    Sam Raimi'nin yönemeni olacağı Doctor Strange In The Multiverse of Madness 25 Mart 2022'de izleyici karşısında olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top