Hesabım
    4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nin İlk Kısmı Sona Erdi

    4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, ikinci etabıyla kaldığı yerden devam edecek.

    Coronavirüs salgını nedeniyle online olarak düzenlenen 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nin ilk etabı resmi olarak tamamlandı. 1 ve 7 Mart tarihleri arasında düzenlenen festivalin ilk bölümü "Sığamayanlar" panel etkinliği ile sonlandırıldı. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, sinemada kadın emeğine dikkat çekmek amacıyla her yıl 8 Mart haftasında düzenleniyor.

    Kadın Yönetmenler Festivali, bu yıl ilk kez uluslararası alana taşındı. Böylece ulusal seçkide yer alan yerli filmler Birleşik Krallık ve Kosova’da halk ile buluştu. Yerli filmlerin yanı sıra 16 uluslararası yapım, Türkiye'de online olarak izleyici karşısına çıktı. Britanyalı Türk Kadınları Derneği'nin katkılarıyla 7 film, East Anglia Üniversitesi'nin katkılarıyla ise 13 film yurt dışında gösterimini yaptı. Ayrıca East Anglia Üniversitesi öğrencilerine özel olarak New Media Documentaries & Digital Storytelling adı altında, Özyeğin Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Merve Uygun eşliğinde atölye gerçekleştirildi.

    4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nin Türkiye ayağında, dünya sinemasından 14 kadın yönetmenle söyleşiler düzenlendi. Nilay İşlek ile "Bak Gör Bekle Çek Atölyesi", 1000VOLT ile "Renk Atölyesi" ve Berrak Taranç ile "Film Müziği Atölyesi" gerçekleştirildi. Oyuncu Ezgi Çelik, "Süper ile Kahraman Oyuncular Paneli"ne konuk oldu ve Kadın Yönetmenler Derneği’nin ev sahipliğinde, Britanya Türk Kadınları Derneği, Değişim Liderleri Derneği ve Kosova Gerçek Derneği’nin katılımıyla "Sığamayanlar" paneli düzenlendi.

    25 ve 30 Haziran tarihleri arasında ise Seferihisar'da festivalin fiziki kısmının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu tarihlerde ödül töreni, atölyeler ve sektörel buluşmalar yapılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top