Hesabım
    Disney: Jon Favreau, Kathleen Kennedy'nin Yerine Geçmeyecek

    Disney şirketi içerisinde yapılan toplantıdan ayrıntılar paylaşıldı.

    Geçtiğimiz akşam saatlerinde Disney şirket ekibi bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi. Gündem konularından biri de LucasFilm'in başında bulunan Kathleen Kennedy'nin yerine başka birinin geçip geçmeyeceğiydi. Bu söylentilerde geçen en önemli isimlerden biri Jon Favreau, diğeri ise Dave Filoni olmuştu. Ancak CEO Bob Chapek'in sözlerine göre Kathleen Kennedy hiçbir yere gitmiyor.

    Son Star Wars üçlemesinin başarısızlığı, Kathleen Kennedy'yi tartışma konusu haline getirmişti. George Lucas'ın kurucusu olduğu şirkete daha yenilikçi bir ismin gelmesi gerektiği düşünülüyordu. Bu yenilikçi isimlerden biri The Mandalorian gibi Star Wars dünyasına nefes aldıran bir yapımın yaratıcısı Jon Favreau olmuştu. Bir diğer isim de vizyonunun şüphe götürmediği bilinen Dave Filoni idi. Geçtiğimiz gün yapılan toplantıda Bob Chapek şu sözleri sarf ederek, Kathleen Kennedy'nin yerine birinin geçirilmesinin düşünülmediği belirtildi:

    "LucasFilm'i yöneten Kathleen Kennedy gibi yeteneklere sahip olacağımız konusu bizi heyecanlandırdı. Kathleen Kennedy'nin uzun yıllar boyunca LucasFilm'i yönetmesini dört gözle bekliyoruz." Kathleen Kennedy'yi LucasFilm'in Disney'e satıldığı dönemde bizzat George Lucas'ın seçtiği biliniyor. Kennedy, son üçlemede başarısız olmuş olabilir; ancak birçok spin-off dizi projesi de yine onun onayından çıktı.

    Örneğin Rogue One: A Star Wars Story, hem gişede hem de izleyici karşısında büyük başarı kazanmıştı. Star Wars: The Last Jedi'ın senaryosu konusunda hayranlar arasında anlaşmazlık çıkmış, Solo: A Star Wars Story en düşük gişe yapan Star Wars filmi olmuş, Rise of The Skywalker ise büyük bir karmaşa ve neden orada olduğu bilinmeyen karakterler filme hakim olduğu için başarısız olmuştu. Tüm bunlardan ders çıkarılmış olabileceği ve gelecekte Rogue One ve The Mandalorian gibi vizyonlu işlere imza atılabileceği düşünülüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top