Hesabım
    "Woman Make Film" Belgeseli, Kundura Sinema'da!

    Mark Cousins imzalı “Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema”, Kundurama gösterimlerindeki yerini alıyor.

    Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde gerçekleştiren ödüllü belgesel “Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema”, Kundura Sinema'nın gösterimlerine konuk oluyor. Bugünden itibaren online olarak Kundurama gösterimini yapacak olan belgesel, 200'den fazla kadın yönetmenin çektiği sahneleri bir araya getiriyor.

    15 Mart ile 12 Nisan tarihleri arasında “Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema” belgeseli Kundura Sinema'da izleyici karşısına çıkacak. Tam 14 saat uzunluğundaki belgesel, 2020 Avrupa Film Ödülleri'nde Yenilikçi Anlatım Ödülü'ne layık görülmüştü. Mark Cousins'in imzasını attığı Women Make Film, 200'den fazla kadın yönetmeni konuk ediyor. Ayrıca film çekme sanatının 40 altın kuralı Tilda SwintonJane FondaAdjoa AndohSharmila TagoreKerry FoxThandie Newton ve Debra Winger eşliğinde anlatılıyor.

    Women Make Film'de yer alan yönetmenler arasında tarihteki ilk kurmaca filmi hayata geçiren Alice Guy-Blaché’tan ilk animasyon filmini çeken Lotte Reiniger’e, Yeni Dalga’nın öncülerinden Agnès Varda’dan 82 yıllık Oscar tarihinde En İyi Yönetmen Ödülü’nü alan ilk kadın olan Kathryn Bigelow’a dünyanın dört bir yanından isimler bulunuyor. 14 saatlik Women Make Film belgeseli, bu önemli yönetmenlerin ders verme alanına dönüşüyor.

    Çevrimiçi sinema okulu niteliğindekş Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema, 12 Nisan'a kadar ücretsiz bir şekilde Kundura Sinema'da gösterimde olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top