Hesabım
    Netflix, Akademi Ödülleri'ne de Damga Vurdu!

    Oscar adaylıklarında Netflix'ten tarihi skor..

    Netflix şu sıralar şampanyaları patlatıyor olmalı. Dev streaming platformu, Emmy ve Altın Küre'den sonra 93. Akademi Ödülleri adaylıklarında da tarihi bir sonuç elde etti. Netflix, "The Irishman" ve "Marriage Story"nin en büyük yarışmacıları arasında yer aldığı geçen sene 24 adaylık elde etmişti. Şimdi, kendi rekorunu kırarak 35 adaylık elde etti ve büyük bir başarıya imza attı.

    Netflix, bu yıl David Fincher’in Hollywood’a saygı duruşunda bulunduğu, siyah beyaz bir film olan ve aynı zamanda yılın en çok aday gösterilen filmi “Mank”le 10 adaylık elde etti. “Mank”, Gary Oldman ve Amanda Seyfried için oyunculuk ve Fincher için yönetmenlik adaylığının yanı sıra en iyi film için aday gösterildi. Netflix’in bir diğer en iyi film yarışmacısı olan, Aaron Sorkin’in "The Trial of the Chicago 7" adlı filmi altı adaylık elde etti. Ayrıca, Sacha Baron Cohen'in aktivist Abbie Hoffman rolündeki destekleyici performansı ve Sorkin'in senaryosu da adaylığı kazandı.

    "Ma Rainey's Black Bottom" filmi en iyi film adaylığını alamadı ama August Wilson’ın klasik oyununun uyarlaması beş adaylık elde etti. Viola Davis, filme adını veren blues şarkıcısını oynadığı için en iyi kadın oyuncu, Chadwick Boseman ise vefatından kısa bir süre sonra en iyi erkek oyuncu ödülüne aday gösterildi. Boseman, ağustos ayında 43 yaşında hayatını kaybetti.

    Diğer Netflix Oscar yarışmacıları arasında eski Başkan Barack Obama ve eski First Lady Michelle Obama tarafından kurulan yapım şirketi Higher Ground'ın bir belgeseli olan "Crip Camp", “Over the Moon” adlı animasyon filmi ve “The White Tiger” filmleri geliyor. Netflix, 2014'te “The Square” belgesel filmiyle ilk adaylığını kazandığından beri Oscar'larda hep başarılı oldu ama "Roma" ve "Marriage Story" gibi filmlerle önemli ödüller kazansa da henüz en büyük ödülü kazanamadı. 

    Bu arada,  Amazon Stüdyoları 12 adaylıkla bugüne kadarki en yüksek Oscar skorunu elde etti. Yayın hizmeti, “Sound of Metal”le en iyi film ve yıldızı Riz Ahmed dahil olmak üzere altı adaylık elde etti. Ayrıca, "Borat" devam filmi ve "One Night in Miami" için aday gösterildi. Aynı zamanda, Disney’in yayın çabaları için harika bir gündü. Hulu filmi "The United States Vs. Billie Holiday” adaylık kaparken, Disney Plus 2019'da piyasaya sürüldüğünden bu yana ilk Oscar adaylığını aldı. Hizmet, en iyi animasyon filmli adaylıkları alan “Onward” ve “Soul”le bu şansları yakaladı. Başka bir Disney Plus sürümü olan "Mulan", şirketin "The One and Only Ivan"da yaptığı gibi kostümler ve görsel efektler için aday gösterildi.

    Bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce film sektörüne giren Apple, ilk adaylığını "Wolfwalkers"la en iyi animasyon dalında ve "Greyhound"la en iyi ses kategorisinde elde etti. Yayın hizmetlerinin Oscar başarısı elde ettiği filmlerin çoğu, geleneksel stüdyolardan kaynaklandı. Paramount, "The Trial of the Chicago 7"ı yayınlamayı planlamıştı, Universal başlangıçta "Borat 2" yi yayınlayacaktı ve "Greyhound" bir Sony sürümüydü. Covid-19 ve stratejik planlar, önde gelen stüdyoları ve film yapımcılarını Netflix ve benzeri platformlara yöneltti.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top