Hesabım
    40. İstanbul Film Festivali Başlıyor!

    İstanbul Film Festivali, Nisan ayı içerisinde izleyici karşısına çıkmaya başlayacak.

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali, bu yıl 40. kez sinemaseverlerle buluşacak. Yapılan duyurulara göre, festivalin çevrimiçi kısmı Nisan ayı içerisinde başlayacak. Ulusal Yarışma filmlerinin gösterileceği Mayıs ayı ve Uluslararası yarışma gösterimlerinin yapılacağı Haziran ayında, online gösterimlerin yanı sıra izleyiciler sinemalarda da konuk edilecek.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle bir kez daha izleyici karşısına geçecek olan İstanbul Film Festivali'nin tarihleri resmi olarak açıklandı. 40. İstanbul Film Festivali için düzenlenen basın toplantısında 20 ile 29 Mayıs arasında gösterimleri yapılacak olan Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması kategorileri hakkında bilgi verildi. Ulusal kategorisindeki filmler hem online, hem de fiziki olarak sinemalarda gösterilecek. Online gösterimler 1 Nisan tarihinde başlayacak ve Mayıs ayı da dahil olmak üzere her Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yeni filmler gösterime sunulacak. Uluslararası Yarışma ile Galalar kategorilerindeki filmler 18 ile 29 Haziran arasında sinemaseverlerle buluşacak.

    1 Nisan'dan itibaren yapılacak olan çevrimiçi gösterimler, filmonline.iksv.org adresi üzerinden izlenebilecek. Nisan seçkisindeki filmlerin biletleri 29 ve 30 Mart tarihlerinde İKSV Lale Kart sahiplerine özel olarak önsatışa sunulacak. 31 Mart Çarşamba itibariyle genel satışına başlanacak.

    Tüm festival gösterimlerine coronavirüs önlemleri göz önünde bulundurularak yurtiçi ve yurtdışından film ekipleri eşlik edecek. İstanbul Film Festivali kapsamında bu yıl Sinema Onur Ödülleri "jet rejisör" lakaplı yönetmen Çetin İnanç, tiyatro ve sinema oyuncusu Suna Selen, tiyatro ve sinema oyuncusu Salih Güney ve ses sanatçısı, oyuncu ve dublaj sanatçısı Belkıs Özener’e takdim edilecek. Ödüller, 29 Mayıs'ta yapılacak olan törende sahiplerine verilecek.

    Anadolu Efes'in destekleriyle düzenlenen Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması kategorisine başvurular çevrimiçi olarak 26 Mart tarihine kadar devam edecek. Ulusal Yarışma jürileri arasında Tolga Karaçelik, Ece Dizdar, Naz Erayda, Şebnem İşigüzel ve Nadir Öperli bulunuyor.

    Köprüde Buluşmalar ise 7, 8 ve 9 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. Film Geliştirme Atölyesi’nde 50.000 TL değerinde TRT Özel Ödülü; Nespresso sponsorluğunda bir filme Nespresso Özel Ödülü verilecek. Köprüde Buluşmalar Atölye Ödülleri, sahiplerini 9 Nisan Cuma günü online tören ile bulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top