Hesabım
    Francois Ozon, Fassbinder Uyarlaması ‘Petra Von Kant"ı Çekecek!

    Filmin başrolünde dünyaca ünlü bir yıldız yer alacak..

    Fransa’nın en prestijli ve üretken film yapımcılarından biri olan Francois Ozon, bir sonraki projesinde Rainer Werner Fassbinder’in kült oyunu “The Bitter Tears”ın film uyarlaması olan “Petra Von Kant”ı çekecek ve başrollerde Isabelle Adjani'yle Denis Menochet yer alacak. Haberi ilk bildiren Satellifax'a göre, “Petra Von Kant”ta Menochet, Fassbinder olarak yer alırken, Adjani, Alman yönetmenin ilham perisini oynayacak.

    “The Bitter Tears” daha önce 1972'de Fassbinder tarafından bir filme uyarlanmıştı. “The Bitter Tears of Petra von Kant” başlıklı film, narsist bir moda tasarımcısı olan Petra von Kant'ı canlandıran Margit Carstensen önderliğinde tamamen kadınlardan oluşan bir kadroya sahipti. Ozon, daha önce Fassbinder’in "Water Drops on Burning Rocks" adlı oyununu, Berlinale'de yarışan Ludivine Sagnier ile 2000 yapımı filme uyarladı.

    “Petra Von Kant”, Ozon’un kendi prodüksiyon şirketi Foz Productions tarafından üretilecek. Çekimlerin bu hafta başlaması bekleniyor. Ozon salgın sırasında bu filmin hazırlıklarıyla da meşguldü. Onun ergen romantizmi "Summer 85", Cannes 2020'nin Resmi Seçkisi'nin bir parçasıydı, Toronto ve San Sebastian gibi çeşitli festivallerde oynayıp, 12 dalda Cesar adaylığı kazandı.

    Ozon, geçtiğimiz yıl, Sophie Marceau'yla birlikte yeni bir film olan “Tout s’est bien passé”ı çekti. Emmanuèle Bernheim’ın romanından uyarlanan film, geçen baharda, Fransa pandemi kilitlenmesinden çıktığında çekilen ilk filmlerden biriydi. Son yılların en üretken sinemacılarından olan Ozon, önümüzdeki yıllarda bu üretkenliğinde hız kesmeyecek gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top