Hesabım
    Köprüde Buluşmalar'da "Sinema Konuşmaları" Yakında Başlıyor

    Sinema Konuşmaları, Nisan'da çevrimiçi olarak İKSV'de olacak.

    İKSV bünyesinde düzenlenen Köprüde Buluşmalar kapsamındaki "Sinema Konuşmaları"nın ne zaman gerçekleştirileceği açıklandı. Duyuruya göre Sinema Konuşmaları, 2 ve 5 Nisan tarihleri arasında İKSV'nin Youtube kanalı üzerinden izleyici karşısına çıkacak. 

    Anadolu Efes'in destekçisi olduğu Köprüde Buluşmalar, Nisan ayı için hazırlıklarını sürdürüyor. Köprüde Buluşmalar 2 ile 9 Nisan tarihleri arasında düzenlenecekken, Türkiye ve yurt dışından uluslararası başarı kazanmış sinema profesyonellerinin ağırlanacağı Sinema Konuşmaları'nın tarihi 2-5 Nisan olacak. Sinema Konuşmaları ile bu yıl dijital platformlar, dizi ve film yapım hikayeleri, post-prodüksiyon ve güçlü kadın karakter yazımı gibi sektörün farklı konularına değinilmesi hedefleniyor.

    Köprüde Buluşmalar kapsamında 10’u ilk film olmak üzere 17 uzun metraj ve 4 belgesel film projesinin, 5 dizi projesinin ve post-prodüksiyonu süren 5 belgesel yapım ve 2 uzun metraj filmin sunumları çevrimiçi olarak yapılacak. Sunumlar için verilen tarih ise 7, 8 ve 9 Nisan oluyor.

    Sinema Konuşmaları Programı:

    • 2 Nisan Cuma, 14.00-15.30 II Fikirden Perdeye: Bir Nefes Daha / Katılımcılar: Müge Özgen (Yapımcı), Nisan Dağ (Yönetmen), Yağmur Ünal ( Yapımcı) / Moderatör: Tunç Şahin
    • 2 Nisan Cuma, 16.30-18.00 II Fikirden Perdeye-Mimaroğlu: The Robinson of Manhattan Island / Katılımcılar: Serdar Kökçeoğlu (Yönetmen), Dilek Aydın (Yapımcı) / Moderatör: Eytan İpeker (Kurgucu, Yönetmen)
    • 2 Nisan Cuma, 18.30-20.00 II Bir Film Ne Zaman Biter? Ses, Renk ve Fragma / Katılımcılar: Çağdaş Sercan (Fragman House Kurucu), Murat Şenürkmez ( mute.İstanbul-Kurucu Ortak), Ufuk Genç (Cine Chromatix-CEO), İlknur Bal (Mattepost-Kurucu) / Moderatör: Çiçek Kahraman (Kurucu)
    • 3 Nisan Cumartesi, 14.00-15.30 II Dijital Platformlarla Tanışalım – Blu TV ve Yapım Hikâyesi:
    • Bonkis / Katılımcılar: Emre Erdoğdu (Yönetmen), Deniz Şaşmaz Oflaz (Blu Tv İçerik Editörü), Deniz Tezuysal (Oyuncu-Yazar) / Moderatör: Engin Palabıyık (Yapımcı)
    • 3 Nisan Cumartesi 16.30-18.00 II Dijital Platformlarla Tanışalım – MUBI / Katılımcı: Cem Altınsaray (MUBI-Türkiye Direktörü) / Moderatör: Engin Palabıyık (Yapımcı)
    • 5 Nisan Pazartesi, 14.00-15.30 II TRT İle Ortak Yapım / Katılımcılar: Faruk Güven (TRT Sinema Müdürü), Maryna Gorbach (Yönetmen), Mehmet Bahadır Er (Yönetmen, yapımcı), Zeynep Koray(Yapımcı) / Moderatör: Armağan Lale (Yapımcı)
    • 5 Nisan Pazartesi 16.30-18.00 II Film ve Dizilerde Güçlü Kadın Karakterler Yaratmak / Katılımcılar: Sacha Polak (Yazar,Yönetmen), Sacha Gertsik (Yaratıcı Yapımcı, Senaryo Danışmanı), Halina Rejn (Yazar,Yönetmen), Carice van Houten (Oyuncu) / Moderatör: Emine Yıldırım (Yazar, Yönetmen, Yapımcı)
    • 5 Nisan Pazartesi 19.00 – 21.00 II Film ve Dizilerde Güçlü Kadın Karakterler Yaratmak / Katılımcılar: Aurora Guerrero (Yazar, Yönetmen), Debra Granik (Yazar, Yönetmen), Dilcia Barrera (Programcı- Sundance Film Festivali), Jennifer Kushner( Film Endüstrisi ve Sanatçı Gelişim Danışmanı), Iram Parveen Bilal (Yazar, Yönetmen) / Moderatör: Doç.Dr. Melis Behlil (Öğetim Görevlisi-Kadir Has Üniversitesi)

    Sinema Konuşmaları etkinliklerine kayıt için onthebridge@iksv.org adresine başvuru yapabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top