Hesabım
    Matt Reeves, Rusya Yapımı Sputnik Uyarlamasının Yapımcısı Olacak

    Matt Reeves'in yeni projesi, Sputnik uyarlaması olacak.

    Geçtiğimiz yıl içerisinde gösterime giren bilim kurgu filmi Sputnik, yeniden çekilecek. Filmin yapımcısı ise 6th & Idaho Prodüksiyon Şirketi altında The Batman'in yönetmeni Matt Reeves olacak. Bilim kurgu ve korku türlerini harmanlayan Sputnik hakkında ortaklık gerçekleştirecek olan Rus ve Amerikan şirketlerinden açıklamalar da paylaşıldı.

    2020 yılında izleyici karşısına çıkan Sputnik'in hem yapımcısı hem de oyuncusu olan Fedor Bondarchuk, filmin uyarlanacak olması hakkında şu sözleri sarf etti: "Sputnik, karantina sırasında Rusya'da doğrudan dijital platformlarda gösterime giren ilk büyük filmdi. Herkes evlerindeydi ve azımsanamayacak bir kitle filmi izledi. Filmin yayınlanması hem Rusya'da hem dünyada olaya neden oldu. Şimdi ise İngilizce'ye uyarlanacak olan nadir Rus filmlerinden biri olduğu için gururluyum."

    Sputnik'in orijinal konusu şöyleydi: Soğuk Savaş’ın zirvesinde bir Sovyet uzay aracında meydana gelen gizemli olaydan sadece bir kişi sağ kurtulur. Hayattan kalmayı başaran adamın psikolojik durumunun test edilmesi için bir psikolog görevlendirilir. Adam ile tanışan psikolog, onunla zaman geçirdikçe tehlikeli bir varlığın onunla birlikte Dünya’ya gelmiş olabileceğinden şüphelenmeye başlar.

    Matt Reeves, şimdilerde The Batman ile meşgul olmaya devam ediyor. Ama gelecek projelerinden biri Sputnik olacak gibi görünüyor. Filmin yönetmeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top