Hesabım
    Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali Afişi Yayında!

    Uçan Süpürge'nin Nazlı Angın Akıner imzalı afişi paylaşıldı.

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Mayıs ayı içerisinde sinemaseverlerle buluşmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor. Resmi gelen açıklamaya göre Nazlı Angın Akıner'in imzasıyla tasarlanan Uçan Süpürge afişi yayınlandı. Festival, afişteki temadan da anlaşılacağı gibi kadınları dayanışmaya çağırırken güç ve cesaret vermeyi amaçlıyor.

    MG İletişim Stratejileri Ajansı'ından Nazlı Angın Akıner'in tasarladığı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin afişi resmi olarak paylaşıldı. Festivalin bu yılki teması "Araftan Çıkmak" olarak belirlendi. Bu temayla birlikte kadınların ele ele vererek, dayanışma ile güçleneceği, bu sayede aşılamayacak engel olmadığı vurgulanıyor. Afişte de kadınların birlikteyken güçlü olduğu mesajı iletiliyor.

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 27 Mayıs tarihinde başlayacak. Açılış töreninde Onur Ödülü, Bilge Olgaç Başarı Ödülü, Genç Cadı Ödülü ve Tema Ödülü sahiplerine teslim edilecek. Festivalin bu yılki Onur Ödülleri, Zuhal Olcay ve Nur Sürer'e takdim edilecek. Onur Ödülleri bu yıl 19. kez sahiplerini buluyor. “Bereketli Topraklar Üzerinde”, “Uçurtmayı Vurmasınlar”, “Ayna”, “Yılanların Öcü”, “Bir Günün Hikâyesi”, “Uzlaşma”, “Sır Çocukları”, “Fidan”, “Dul Bir Kadın”, “Umuda Yolculuk” gibi Türkiye Sineması için önemli yapımlarla oyunculuk sanatını icra eden Nur Sürer ile sinema ve tiyatroda ödüllü performanslar sergileyip müzikte önemli birçok eseri bırakan Zuhal Olcay'a Onur Ödülleri takdim edilecek.

    Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise LGBTİQ+ aktivisti oyuncu ve müzisyen Ayta Sözeri'ye; Hata Yapım Atölyesi’nde eğitmenlik yapan, Türkiye sinemasının en cesur rollerini sahiplenen Demet Evgar'a; "Kaygı", Körfez”, “Evde Yok”,“Cadı Üçlemesi 15+”, “Hayaletler” gibi son dönemlerin en dikkat çekici yapımlarına müzikleriyle imzasını atan Ekin Fil'e ve İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar'ın yöneterek bağımsız sinemaya büyük katkıda bulunan Gülin Üstün'e verilecek.

    Uçan Süpürge filmleri 27 Mayıs ile 3 Haziran tarihleri arasında izleyici karşısında olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top