Hesabım
    Chan-Wook Park, Bir Edebiyat Uyarlamasıyla TV'ye Geliyor!

    Park, dizi için A24'le ortaklaşa çalışacak

    Güney Kore sinemasını düşündüğünüzde, muhtemelen aklınıza hemen birkaç isim geliyor. İlki, büyük olasılıkla son filmi “Parasite”la Oscar tarihine geçen film yapımcısı Bong Joon Ho olacaktır. Onun son yıllar arkasına aldığı rüzgardan hemen önce ise bu sorunun cevabı kesinlikle “Sympathy for Mr. Vengeance”, “Oldboy” ve “The Handmaiden” gibi filmlerin usta yönetmeni Park Chan-Wook olurdu. Park, "Stoker" ve 2018 TV dizisi "The Little Drummer Girl" dahil olmak üzere bazı İngilizce projelerin de yönetmenliğini üstlendi. Görünüşe göre "The Sympathizer"la yolda başka bir Hollywood prodüksiyonu var.

    Yazar Viet Thanh Nguyen'e göre Chan-Wook Park, söz konusu yazarın romanından uyarlanan “The Sympathizer”ı yönetmeye hazırlanıyor. Dizinin yapımcılığını A24 üstlenecek ve Vietnam Savaşı sırasında komünist casusluk yapan yarı Fransız, yarı Vietnamlı bir adamın hikayesini anlatacak. Hikaye, adamın çatışmanın son günlerinde ve sürgündeyken var olan yaşamını anlatıyor.

    "The Sympathizer" romanı 2016'da Pulitzer Ödülü'nü kazandı. Bahsedildiği gibi, Chan-Wook Park bugün çalışan en beğenilen film yapımcılarından biri ve onun adını taşıyan her proje, film hayranları için hemen görülmesi gereken bir yapım anlamı taşıyor. 2018'de TV, 2016 yılında son sinema projesini yapan Park, bir yandan yeni film projeleriyle de meşgul.

    Televizyonda "The Sympathizer"ı ne zaman izleyebileceğimiz henüz belli değil. Dizinin yerinin neresi olacağı da açıklanmadı ama A24'ün HBO ve Netflix'le yaptığı çalışmalar bulunuyor. Chan Wook Park'ın adının geçtiği bir dizi, üstelik Pulitzer Ödülü kazanmış bir roman uyarlaması olursa, sanıyoruz ki bir platform bulmakta pek zorlanmayacaktır. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top